Pressemeddelelse

tor, 02 mar 2023

Ny uddannelsesreform er både nødvendig og visionær

Bodil Nordestgaard Ismiris, adm. direktør hos Lederne.

Pressemeddelelse

2.3.2023 12:30:00 CET | Lederne

Hos Lederne er der opbakning til det reformudspil på uddannelsesområdet, som regeringen i dag kunne fremlægge.

Regeringen har i dag præsenteret et reformudspil på uddannelsesområdet - ”Forberedt på fremtiden”. Som en del af reformen foreslås det, at der fremover skabes flere veje til en kandidatuddannelse, og at uddannelse fordeles over hele livet – i modsætning til i dag.
Den ide bliver positivt modtaget hos Lederne, Danmarks største faglige organisation for ledere:

”Reformen skal sikre livslang læring, og dét er et helt nødvendigt løft. For hvis vi som samfund skal kunne følge med nye krav i et højt tempo og samtidig lykkes med den grønne omstilling, så skal vi løbende udvide vores kompetencer. Det er grundlaget for at skabe den udvikling, der skal til, og derfor er udspillet vigtigt,” siger adm. direktør Bodil Nordestgaard Ismiris.

Hun tilføjer:

”Vi har længe efterlyst en reform af uddannelsessystemet med et tydeligt fokus på, at man skal kunne uddanne sig hele livet. Kun tre procent af de midler, som samlet set bruges på uddannelse, bruges efter ens indtræden på arbejdsmarkedet. Den tænkning gør reformen op med. Og det er virkelig både nødvendigt og visionært,” siger Bodil Nordestgaard Ismiris.

”Vi skal leve af viden i Danmark. Derfor glæder det os at se, at regeringen med deres udspil vil geninvestere midlerne i universiteterne, så vi sikrer høj faglig kvalitet på uddannelserne gennem flere undervisningstimer og mere vejledning til de studerende.”

Det er afgørende for Ledernes medlemmer, at de nyuddannede har de rette kompetencer. Og de kompetencer skifter gennem et arbejdsliv. Derfor er Lederne helt enige i forslaget om, at der hvert år skal starte 5.000 nye studerende på en erhvervskandidatuddannelse.

”Flere unge skal have mere kontakt med erhvervslivet i løbet af uddannelsen. Det vil skærpe deres erhvervsrettede kompetencer, så de kommer hurtigere i job. Vi er derfor tilhængere af, at man i endnu højere grad end i dag kombinerer en kandidatuddannelse med en deltidsansættelse i en relevant virksomhed og på den måde bygger bro mellem uddannelse og erhvervsliv,” siger Bodil Nordestgaard Ismiris.

Det er dog helt afgørende, at reformen fører til, at flere i praksis benytter sig af muligheden for at videreuddanne sig senere i arbejdslivet, og at kvaliteten på uddannelserne hæves.

”Reformen er kun en succes, hvis det faktisk lykkes at få folk tilbage og uddanne sig livet igennem, så vi kan honorere de behov, erhvervslivet har, og på den måde sikre højere produktivitet og øget velstand,” siger Bodil Nordestgaard Ismiris.

Andre læser også

Vores naturgasforbrug fortsætter med at falde Det danske forbrug af naturgas faldt 3,6 procent sidste år, samtidig med at vi ... Læs mere
EL-leder kalder EU-valg for mistillidserklæring til regeringen Regeringen bør udskrive valg efter ”mistillidserklæring” ved EU-valg, mene... Læs mere
Hver anden ansøger til erhvervsuddannelse har over tre kvarter til skole Knap halvdelen af alle ansøgere til erhvervsuddannelserne har mere end 45 minut... Læs mere
Meta udsætter træning af kunstig intelligens i Europa efter kritik Efter pres fra datasikkerhedsmyndigheder udskyder Meta planer om at anvende brug... Læs mere
Novo-topchef skal forklare sig om høj pris på lægemidler i Senatet Lars Fruergaard Jørgensen har sagt ja til at svare på spørgsmål om prissætn... Læs mere