Pressemeddelelse

tor, 16 mar 2023

Ny pulje skal udvikle Københavns kreative erhverv og bymiljøer

URBAN 13. Foto: Rune Svenningsen

Pressemeddelelse

16.3.2023 14:00:00 CET | Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

En pulje på 1,35 mio. kr. skal i 2023 og 2024 fremme byliv, partnerskaber samt udvikling af kreative erhverv og bymiljøer over hele København. Der kan ansøges allerede nu og frem til 12. maj 2023.

Gaming, film, tv-serier, mode, møbler og arkitektur er blot nogle af de kreative erhverv, som Danmark er internationalt anerkendt for. København er frontløber på området, som både bidrager til byens DNA og skaber international interesse fra investorer, turister og internationale talenter.

Det er en styrkeposition, som skal fastholdes og udvikles. Derfor er det nu muligt for erhvervsliv, kreative aktører og kulturinstitutioner at søge midler fra en pulje på 1,35 mio. kr. årligt i 2023 og 2024, som bidrager til at udvikle byens kreative bymiljøer og generel understøttelse de kreative erhverv.

”De kreative erhverv og bymiljøer skaber arbejdspladser, økonomisk vækst og bidrager til byens internationale brand. Gode eksempler er på Refshaleøen og hos bylaboratoriet URBAN 13 i dag. Alt dette bidrager til at gøre København til en attraktiv by,” siger kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV).

”Det er vigtigt, at vi understøtter de kreative bymiljøer og kulturelle erhverv, som ud over vækst også skaber sociale samlingssteder og fællesskaber. Det gør vi bedst i samarbejde med erhvervslivet, de kreative erhverv og kulturelle aktører, der kan bidrage med nye perspektiver på, hvordan vi udvikler bydelene med respekt for deres forskelligheder”.

Puljen til kreative erhverv og bymiljøer udmønter årligt 1,35 mio. kr. i 2023 og 2024 til indsatser og initiativer, som bidrager til udvikling af byens kreative bymiljøer og understøtter de kreative erhverv.

Det kan bl.a. ske gennem partnerskaber om nye fyrtårnsprojekter, der profilerer hovedstaden, eller gennem udvikling af lokale aktiviteter, der støtter den generelle erhvervsudvikling. Puljen udmøntes for første gang i juni 2023. Tilskud bevilges i overensstemmelse med gældende rammer og regler.

Fakta:

  • Puljen blev vedtaget ved budgetforhandlingerne for 2023.
  • Der er afsat 1,35 mio. kr. årligt i 2023 og 2024 i puljemidler.
  • Der kan søges om minimum 100.000 kr. og maksimum 500.000 kr. i aktivitetsstøtte.
  • Der er frist for ansøgninger til puljen den 12. maj 2023.
  • Udmøntning af puljen vil blive forelagt Kultur- og Fritidsudvalget i hhv. juni 2023 og marts 2024.
  • I 2022 udgjorde de kreative virksomheder 25 % af alle virksomheder i København, hvilket er en stigning på ca. 5 % siden 2010.
  • Ansøgningsskema og yderligere oplysning om kriterier for udmøntning af puljen findes her: Pulje til kreative erhverv og bymiljøer | Københavns Kommunes hjemmeside (kk.dk)

Andre læser også

Danmark følger med i russisk grænsehændelse i Estland Russiske grænsevagter fjernede torsdag bøjer fra Narva-floden, som markerer gr... Læs mere
Danmarks største forsvarsfirma øger salg og indtjening i konfliktår Terma løfter sløret for strategi med ambitionen om at fordoble omsætningen ov... Læs mere
Raoul Grünthal bliver formand i JP/Politikens Hus Lars Munch stopper som formand i JP/Politikens Hus efter få uger. Han bliver fo... Læs mere
Styrelse sender i maj endelige vurderinger for ejerlejligheder Det bliver første gang i cirka ti år, at landets ejere af cirka 300.000 ejerle... Læs mere
Stine Bosse vil erstatte den danske krone med euroen I en valgtest har Stine Bosse erklæret sig helt enig i at erstatte den danske k... Læs mere