Pressemeddelelse

fre, 17 feb 2023

Salling Group i blåt og gult for Ukraine

Salling Group i blåt og gult for Ukraine

Pressemeddelelse

17.2.2023 06:00:00 CET | Salling Group

Fredag 24. februar er det præcis ét år siden, Rusland invaderede Ukraine. I de kommende uger sætter Salling Group fornyet fokus på ofrene for krigen.

Siden Ruslands invasion af Ukraine har Salling Group støttet hjælpearbejdet i Ukraine og nabolandene, der har modtaget tusindvis af flygtninge. Støtten er gået gennem Folkekirkens Nødhjælps indsatser i det krigshærgede land.   

Fra på mandag og de følgende to uger kan kunderne igen hjælpe ofrene for krigen i Ukraine, når føtex og Bilka sætter en særlig Ukraine-kage til salg for 50 kr. Overskuddet på 10 kr. pr. kage går til Folkekirkens Nødhjælps indsatser i Ukraine. Det er blandt støtte til flygtningecentre, til generatorer og varmeforsyning, til minerydning og til juridisk hjælp til ofre for at kunne dokumentere krigsforbrydelser.  

Samme mandag går det ukrainske flag til tops i flagstænger i Bilka og føtex samt ved Nettos hovedkvarter i Køge og hos Salling Group i Årslev. Sidst på ugen vil Salling Stormagasiner desuden gentage sidste års gestus og lade lysfacaderne lyse i gult og blåt. 

”Som en virksomhed, der er en del af danskernes hverdag, har vi et ansvar for at vise, hvor vi står i vigtige samfundsspørgsmål. I denne sag står vi på ukrainernes side, og det markerer vi i de kommende uger,” siger HR-direktør i Salling Group, Louise Gade. 

Salling Group og gruppens ejere, Salling Fondene, har gennem 18 år haft et tæt arbejde med Folkekirkens Nødhjælp. Samarbejdet har genereret i alt 45 mio.kr. til nødhjælpsarbejde – senest i Ukraine og i det jordskælvsramte grænseområde mellem Tyrkiet og Syrien. 

I år får samarbejdet endnu en dimension, da Salling Group tager imod kontanter fra Folkekirkens Nødhjælps årlige husstandsindsamling, der finder sted 12. marts i år. Salling Group opfordrer desuden koncernens medarbejdere til at melde sig som indsamlere til husstandsindsamlingen, der i år har fokus netop på ofre for de mange kriser og katastrofer, der lige nu hærger verden: Jordskælv, sultkatastrofe på Afrikas Horn og krig i Ukraine. 

”Vi er meget taknemmelige for det stærke samarbejde, vi har med Salling Group, og at koncernen nu ved årsdagen for krigen i Ukraine træder til med endnu et nyt tiltag: kagesalg og et stærkt medmenneskeligt signal til Ukraines borgere. Siden krigens start for et år siden, har vi modtaget cirka 2 millioner kr. fra Salling Group til vores arbejde i Ukraine. Den støtte, vi gennem 18 år har modtaget fra koncernen, butikkernes kunder og fra salg af overskudmad fra føtex i vores Wefood-butikker gør en direkte og afgørende forskel for mennesker i nød," siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp. 

Ud over indsamling og donationer i Danmark, har Netto i Polen doneret til hjælpearbejdet lokalt og solgt varer til stærkt nedsat pris til ukrainere, der er flygtet til Polen.  

Herhjemme fjernede Salling Group allerede i krigens første uge russiske varer fra hylderne, og besluttede i foråret at ville være uafhængig af russisk gas i opvarmningen af butikker i særligt Tyskland og Polen.  

”Vi bilder os ikke ind, at vi kan forandre livet for alle i krig og nød, men alle kan hjælpe nogle, og det gælder også for os. Derfor er vi stolte og glade for partnerskabet med Folkekirkens Nødhjælp, både i hverdagen i kampen mod madspild, men i særdeleshed når det gælder hjælp til verdens nødstedte,” siger Louise Gade. 

STØT FOLKEKIRKENS NØDHJÆLPS INDSAMLING TIL UKRAINE PÅ MOBILEPAY 222800 

Andre læser også

Hundredvis evakueres efter muligt gasudslip i Säpo-hovedkvarter Politi undersøger mystisk lugt i den svenske efterretningstjenestes hovedkvarte... Læs mere
Navalnyjs mor blev stillet ultimatum om sønnens begravelse Navalnyjs mor kræver at blive behandlet i henhold til loven i forbindelse med b... Læs mere
33 indere sigtes for at mangle arbejdstilladelse på byggeplads Efter aktion på byggeplads i Esbjerg i februar er 33 indiske arbejdere sigtet f... Læs mere
Tysk parlament har stemt for legalisering af hash En delvis legalisering af dyrkning og besiddelse af hash bliver gældende fra 1.... Læs mere
Tv-serie om Harry Potter ventes at få premiere i 2026 Warner Bros. Discovery og Harry Potter-forfatter J.K. Rowling mødtes for nylig ... Læs mere