Pressemeddelelse

ons, 21 jun 2023

Sandahl til ambassadører: ”Store samfundsudfordringer løses bedst i partnerskab med erhvervslivet”

Sandahl til ambassadører: ”Store samfundsudfordringer løses bedst i partnerskab med erhvervslivet”

Pressemeddelelse

20.6.2023 10:53:53 CEST | DI - Dansk Industri

På DIs årlige ambassadørbriefing for herboende ambassadører understregede adm. direktør Lars Sandahl Sørensen vigtigheden af offentlige-private partnerskaber i en ny geopolitisk verden. Han satte desuden fokus på en af Danmarks største udfordringer lige nu, mangel på arbejdskraft.

”Svaret på den geopolitiske situation er ikke mindre internationalt samarbejde. I stedet bør vi indgå i nye globale partnerskaber og alliancer med pålidelige lande på tværs af verdens regioner. Kun gennem offentlige-private partnerskaber løser vi vores store samfundsudfordringer inden for bl.a. energi, klima og sundhed.”

Sådan udtrykte adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, Dansk Industri (DI) sig, da 42 ambassadører fra hele verden mandag den 19. juni var samlet til DIs årlige ambassadørbriefing for herboende ambassadører.

Han fortsatte:

- Vi vil gerne opfordre til at involvere den private sektor i partnerskaber, der sikrer mest værdi for pengene. Morgendagens vindere er dem, der er i stand til at tilpasse sig et geopolitisk landskab i forandring. Virksomheder flytter sig ofte hurtigt, og vi har brug for politikere, der kan følge med og skabe de rigtige rammer for udviklingen.

Bekymret for EU-virksomheders konkurrenceevne

Opfordringen til ambassadørerne om at indgå i endnu flere og tættere partnerskaber med erhvervslivet om centrale samfundsudfordringer kom i en tale, der samtidig opridsede den anspændte globale situation og Europas skrantende konkurrenceevne i forhold til andre regioner.

Her udtrykte Lars Sandahl Sørensen blandt andet sin bekymring over, at vilkårene for at drive virksomhed lige nu er bedre andre steder i verden end i EU.

- Hvor europæiske virksomheder bakser med langsommelige godkendelsesprocedurer og kompleks lovgivning, bliver den røde løber praktisk talt rullet ud for virksomheder i andre regioner. Det presser europæiske virksomheder i den globale konkurrence. Der er brug for, at Europa skruer op for den grønne vækstmotor og fjerner de barrierer, der bremser virksomhederne, sagde direktøren.

Derudover italesatte han en af de helt store udfordringer, som Danmark og Europa står overfor lige nu – nemlig mangel på arbejdskraft, herunder udenlandsk arbejdskraft.

- Vi mangler lige nu hænder til alt fra at komme i mål med den grønne omstilling til at tage sig af patienterne på hospitalerne. Der er i høj grad brug for udenlandsk arbejdskraft til at sikre fremtidens velstand og velfærd i Danmark, sagde Lars Sandahl Sørensen til ambassadørerne.

Andre læser også

Vores naturgasforbrug fortsætter med at falde Det danske forbrug af naturgas faldt 3,6 procent sidste år, samtidig med at vi ... Læs mere
EL-leder kalder EU-valg for mistillidserklæring til regeringen Regeringen bør udskrive valg efter ”mistillidserklæring” ved EU-valg, mene... Læs mere
Hver anden ansøger til erhvervsuddannelse har over tre kvarter til skole Knap halvdelen af alle ansøgere til erhvervsuddannelserne har mere end 45 minut... Læs mere
Meta udsætter træning af kunstig intelligens i Europa efter kritik Efter pres fra datasikkerhedsmyndigheder udskyder Meta planer om at anvende brug... Læs mere
Novo-topchef skal forklare sig om høj pris på lægemidler i Senatet Lars Fruergaard Jørgensen har sagt ja til at svare på spørgsmål om prissætn... Læs mere