Pressemeddelelse

ons, 21 jun 2023

Sandahl til ambassadører: ”Store samfundsudfordringer løses bedst i partnerskab med erhvervslivet”

Sandahl til ambassadører: ”Store samfundsudfordringer løses bedst i partnerskab med erhvervslivet”

Pressemeddelelse

20.6.2023 10:53:53 CEST | DI - Dansk Industri

På DIs årlige ambassadørbriefing for herboende ambassadører understregede adm. direktør Lars Sandahl Sørensen vigtigheden af offentlige-private partnerskaber i en ny geopolitisk verden. Han satte desuden fokus på en af Danmarks største udfordringer lige nu, mangel på arbejdskraft.

”Svaret på den geopolitiske situation er ikke mindre internationalt samarbejde. I stedet bør vi indgå i nye globale partnerskaber og alliancer med pålidelige lande på tværs af verdens regioner. Kun gennem offentlige-private partnerskaber løser vi vores store samfundsudfordringer inden for bl.a. energi, klima og sundhed.”

Sådan udtrykte adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, Dansk Industri (DI) sig, da 42 ambassadører fra hele verden mandag den 19. juni var samlet til DIs årlige ambassadørbriefing for herboende ambassadører.

Han fortsatte:

- Vi vil gerne opfordre til at involvere den private sektor i partnerskaber, der sikrer mest værdi for pengene. Morgendagens vindere er dem, der er i stand til at tilpasse sig et geopolitisk landskab i forandring. Virksomheder flytter sig ofte hurtigt, og vi har brug for politikere, der kan følge med og skabe de rigtige rammer for udviklingen.

Bekymret for EU-virksomheders konkurrenceevne

Opfordringen til ambassadørerne om at indgå i endnu flere og tættere partnerskaber med erhvervslivet om centrale samfundsudfordringer kom i en tale, der samtidig opridsede den anspændte globale situation og Europas skrantende konkurrenceevne i forhold til andre regioner.

Her udtrykte Lars Sandahl Sørensen blandt andet sin bekymring over, at vilkårene for at drive virksomhed lige nu er bedre andre steder i verden end i EU.

- Hvor europæiske virksomheder bakser med langsommelige godkendelsesprocedurer og kompleks lovgivning, bliver den røde løber praktisk talt rullet ud for virksomheder i andre regioner. Det presser europæiske virksomheder i den globale konkurrence. Der er brug for, at Europa skruer op for den grønne vækstmotor og fjerner de barrierer, der bremser virksomhederne, sagde direktøren.

Derudover italesatte han en af de helt store udfordringer, som Danmark og Europa står overfor lige nu – nemlig mangel på arbejdskraft, herunder udenlandsk arbejdskraft.

- Vi mangler lige nu hænder til alt fra at komme i mål med den grønne omstilling til at tage sig af patienterne på hospitalerne. Der er i høj grad brug for udenlandsk arbejdskraft til at sikre fremtidens velstand og velfærd i Danmark, sagde Lars Sandahl Sørensen til ambassadørerne.

Andre læser også

Danmarks største forsvarsfirma øger salg og indtjening i konfliktår Terma løfter sløret for strategi med ambitionen om at fordoble omsætningen ov... Læs mere
Raoul Grünthal bliver formand i JP/Politikens Hus Lars Munch stopper som formand i JP/Politikens Hus efter få uger. Han bliver fo... Læs mere
Styrelse sender i maj endelige vurderinger for ejerlejligheder Det bliver første gang i cirka ti år, at landets ejere af cirka 300.000 ejerle... Læs mere
Stine Bosse vil erstatte den danske krone med euroen I en valgtest har Stine Bosse erklæret sig helt enig i at erstatte den danske k... Læs mere
Venstres formand vil bruge nyfundne penge på at sænke skatten Troels Lund Poulsen kan ikke forestille sig en aftale i regeringen om brug af r... Læs mere