Pressemeddelelse

man, 10 jul 2023

Skou Gruppen vil gøre en større forskel med bæredygtighed

Martin Skou Heidemann

Pressemeddelelse

10.7.2023 12:28:22 CEST | Erhvervshus Hovedstaden

For tømrervirksomheden Skou Gruppen handler bæredygtighed ikke kun om klimaaftryk men i lige så høj grad om social ansvarlighed. Men hvordan prioriterer man sine bæredygtighedsindsatser, og hvilke lovmæssige krav skal der tages hensyn til? Det fik virksomheden sparring om af Erhvervshus Hovedstaden.

Det hele startede ved køkkenbordet en dag i 2000. Drømmen om at etablere hovedstadsområdets bedste tømrerfirma. I dag er Skou Gruppen ejet af de ledende medarbejdere, beskæftiger ca. 170 ansatte, heraf 27 lærlinge, og har en årlig omsætning på 350 mio. kr. Virksomheden udfører hoved- og totalentrepriser og store tømrer-, snedker- og mureropgaver primært for offentlige kunder i hele Storkøbenhavn, herunder en række kommuner, Region Hovedstaden, Forsvaret samt EU’s Miljøagentur og har derudover sin egen glarmester- og elafdeling.

Skou Gruppen har længe arbejdet aktivt med bæredygtighed bl.a. ved at bygge DBNG-certificerede byggerier, anvende CLT i stedet for stål og beton og fremme diversitet i byggeriet. Næste skridt var at kortlægge, hvor og hvordan virksomheden kan gøre en forskel, når der investeres i bæredygtighed. Men hvordan er det lige, man griber det an, hvilke lovmæssige krav skal der tages hensyn til, og hvordan prioriterer man bedst? Det var nogle af de spørgsmål, administrerende direktør i Skou Gruppen Martin Skou Heidemann og hans kolleger funderede over, da seniorforretningsudviklere Henriette Kahré Freris og Susanne Krogh Petersen fra Erhvervshus Hovedstaden kontaktede Martin. 

”Vi har hele tiden vidst, at vi gerne ville skridtet videre, både fordi vil gerne vil bidrage til at skabe en mere bæredygtig byggebranche men også pga. de mange kommende krav til bæredygtighed, fx hvor meget CO2 bygninger må udlede. Det kan være svært at navigere i, så det var en kæmpe hjælp, da Henriette og Susanne rakte ud,” fortæller Martin Skou Heidemann.

Bæredygtighedstjek og støtte gennem SMV:Grøn

Det første Henriette, Susanne og ledelsen tog fat på, var et 360-graders bæredygtighedstjek af hele virksomheden: Hvor stod Skou Gruppen i forhold til bæredygtighed, og hvordan kunne de inkorporere bæredygtighed som en del af det at drive og udvikle virksomheden. Bæredygtighedstjekket hjalp med at prioritere, hvor det var vigtigst at sætte ind i den daglige drift, og der blev lagt en strategi.

”Vi har altid været opmærksomme på at være en miljømæssig og socialt ansvarlig virksomhed, men vi har ikke haft overblikket. Med bæredygtighedstjekket fik vi samlet alle vores bæredygtighedsinitiativer til én samlet strategi, der er knyttet tæt sammen med vores forretningsmodel, og nu ved vi, hvor vi skal sætte ind henne, og hvad vi skal prioritere,” siger Martin Skou Heidemann.

Susanne har derudover også hjulpet Skou Gruppen med at ansøge programmet SMV:Grøn, som Erhvervsfremmebestyrelsen har igangsat med støtte fra EU. Med programmet har Skou Gruppen set nærmere på, hvordan de reducerer deres eget ressourceforbrug, transport og sammensætning af bilparken, indretning af byggepladserne, krav til livscyklusberegninger af bæredygtige valg og andre tiltag, som kan reducere byggeriernes ressourceforbrug og CO2-udledningen samt efteruddannelse af medarbejdere. Derudover har Skou Gruppen fået tilskud til at tilknytte en ekstern rådgiver fra NIRAS, som bl.a. har hjulpet virksomheden i gang med konkrete værktøjer og implementeret den nødvendige viden for både ledelsen og virksomheden generelt.

Andre læser også

Trods erkendelse og ekstra penge står regeringen fast på store bededag Statsminister erkender, at hun undervurderede modstand mod store bededag, men vi... Læs mere
Salget af børneudstyr får Røde Kors’ genbrugsforretning til at vokse I 2023 havde Røde Kors Genbrug en indtjening på 107 millioner kroner. Det er i... Læs mere
Mette F.: Ukraine kan bruge danske våben på russisk territorium Våben, som Danmark har doneret til Ukraine, må bruges på russisk jord, hvis d... Læs mere
Medie: Siemens overvejer at fyre 550 i Danmark Ifølge Bloomberg News har Siemens Gamesa planer om en større fyringsrunde, der... Læs mere