Pressemeddelelse

tor, 30 mar 2023

Spirii kåret til verdens bedste grønne startup

Tore Harritshøj and Torben Fog, Co-founders i Spirii

Pressemeddelelse

30.3.2023 07:17:49 CEST | Spirii

Den fremadstormende danske eMobility platform Spirii er netop kåret til verdens bedste ved årets prisuddeling til Global Startup Awards. Spirii blev den eneste nordiske startup, der tog en pris med hjem. Tidlligere vindere af den prestigefyldte pris tæller blandt andet den danske virksomhed Pleo, som vandt i 2021.

Spirii løb med førstepladsen, som verdens bedste grønne startup virksomhed til årets Global Startup Awards. Spirii vinder prisen efter skarp konkurrence med startup virksomheder fra hele verden, som alle havde kvalificeret sig til finalen via nationale og regionale sejre.

Juryen, der er sammensat af syv eksperter fra hele verden, begrunder den danske sejr med, at Spirii har udviklet en software platform, der muliggør en hurtigere skalering af et globalt netværk af ladestandere, og bidrager til en grøn og fremtidssikret infrastruktur på tværs af industrier og lande.

Spirii, der alene i 2022 voksede med mere end 500 % og allerede er til stede i 15 lande, blev stiftet i efteråret 2019 af Tore Harritshøj og Torben Fog. Begge er udbrydere fra E.ON, én af Europas største private energikoncerner, hvor de henholdsvis var administrerende direktør og eMobility-chef i den danske del af koncernen.

»Vi er utrolig stolte af, at Spirii, der kun har tre år på bagen, er kåret til at være verdens bedste grønne tech-startup. Vores vision med Spirii har fra begyndelsen været at frigøre lademarkedet og åbne op for, at flere aktører uanset branche kan tage del i elektrificeringen af transporten og dermed nedbringe både luftforurening og CO2-udledninger, som er én af vor tids allerstørste globale udfordringer. At vi nu står med denne pris i hænderne viser, at vi gør en reel forskel,« siger Tore Harritshøj, CEO og Co-founder i Spirii.

Om valget af Spirii som årets global startup, udtaler juryen: »Spirii fik den højeste score, fordi overgangen til elbiler er uundgåelig, og fordi virksomheden løser en relevant global problemstilling. Deres løsning faciliterer opladning af elbiler på en intelligent og bæredygtig måde, og forenkler omstillingen til grøn mobilitet,« siger juryen og tilføjer:

Global Startup Awards er den største uafhængige startup konkurrence og økosystem for innovation og startup virksomheder. Det er niende gang, at Global Startup Awards løber af stablen, hvor iværksættere fra hele verden mødes.

Erhvervsminister Morten Bødskov (S) overrakte prisen til Spirii ved finaleshowet til Global Startup Awards, der i år blev afholdt i København. 

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere