Pressemeddelelse

tor, 30 mar 2023

Spirii kåret til verdens bedste grønne startup

Tore Harritshøj and Torben Fog, Co-founders i Spirii

Pressemeddelelse

30.3.2023 07:17:49 CEST | Spirii

Den fremadstormende danske eMobility platform Spirii er netop kåret til verdens bedste ved årets prisuddeling til Global Startup Awards. Spirii blev den eneste nordiske startup, der tog en pris med hjem. Tidlligere vindere af den prestigefyldte pris tæller blandt andet den danske virksomhed Pleo, som vandt i 2021.

Spirii løb med førstepladsen, som verdens bedste grønne startup virksomhed til årets Global Startup Awards. Spirii vinder prisen efter skarp konkurrence med startup virksomheder fra hele verden, som alle havde kvalificeret sig til finalen via nationale og regionale sejre.

Juryen, der er sammensat af syv eksperter fra hele verden, begrunder den danske sejr med, at Spirii har udviklet en software platform, der muliggør en hurtigere skalering af et globalt netværk af ladestandere, og bidrager til en grøn og fremtidssikret infrastruktur på tværs af industrier og lande.

Spirii, der alene i 2022 voksede med mere end 500 % og allerede er til stede i 15 lande, blev stiftet i efteråret 2019 af Tore Harritshøj og Torben Fog. Begge er udbrydere fra E.ON, én af Europas største private energikoncerner, hvor de henholdsvis var administrerende direktør og eMobility-chef i den danske del af koncernen.

»Vi er utrolig stolte af, at Spirii, der kun har tre år på bagen, er kåret til at være verdens bedste grønne tech-startup. Vores vision med Spirii har fra begyndelsen været at frigøre lademarkedet og åbne op for, at flere aktører uanset branche kan tage del i elektrificeringen af transporten og dermed nedbringe både luftforurening og CO2-udledninger, som er én af vor tids allerstørste globale udfordringer. At vi nu står med denne pris i hænderne viser, at vi gør en reel forskel,« siger Tore Harritshøj, CEO og Co-founder i Spirii.

Om valget af Spirii som årets global startup, udtaler juryen: »Spirii fik den højeste score, fordi overgangen til elbiler er uundgåelig, og fordi virksomheden løser en relevant global problemstilling. Deres løsning faciliterer opladning af elbiler på en intelligent og bæredygtig måde, og forenkler omstillingen til grøn mobilitet,« siger juryen og tilføjer:

Global Startup Awards er den største uafhængige startup konkurrence og økosystem for innovation og startup virksomheder. Det er niende gang, at Global Startup Awards løber af stablen, hvor iværksættere fra hele verden mødes.

Erhvervsminister Morten Bødskov (S) overrakte prisen til Spirii ved finaleshowet til Global Startup Awards, der i år blev afholdt i København. 

Andre læser også

Danmarks største forsvarsfirma øger salg og indtjening i konfliktår Terma løfter sløret for strategi med ambitionen om at fordoble omsætningen ov... Læs mere
Raoul Grünthal bliver formand i JP/Politikens Hus Lars Munch stopper som formand i JP/Politikens Hus efter få uger. Han bliver fo... Læs mere
Styrelse sender i maj endelige vurderinger for ejerlejligheder Det bliver første gang i cirka ti år, at landets ejere af cirka 300.000 ejerle... Læs mere
Stine Bosse vil erstatte den danske krone med euroen I en valgtest har Stine Bosse erklæret sig helt enig i at erstatte den danske k... Læs mere
Venstres formand vil bruge nyfundne penge på at sænke skatten Troels Lund Poulsen kan ikke forestille sig en aftale i regeringen om brug af r... Læs mere