Pressemeddelelse
8.2.2023 08:00:00 CET | STARK Group A/S
STARK Group sikrer sig for anden gang i træk den højeste udmærkelse, en platinrangering, i EcoVadis’ globale bæredygtighedsvurdering, og fastholder dermed sin position blandt top 1% af alle vurderede virksomheder.
STARK Group har opnået en platinvurdering fra EcoVadis for virksomhedens bæredygtige forretningspraksis, hvilket placerer STARK Group i top 1% af virksomheder vurderet af EcoVadis. Platinvurderingen afspejler STARK Groups løbende implementering og integration af målbare og konkrete initiativer inden for kategorierne miljø, arbejdstager- og menneskerettigheder, etik og bæredygtige indkøb.
Administrerende direktør i STARK Group, Søren P. Olesen siger:
”Vores engagement i at investere i bæredygtige initiativer har aldrig været stærkere og derfor er jeg glad for, at vi for anden gang i træk opnår en platinvurdering af EcoVadis. Det er en anerkendelse af vores dedikation og en udmærkelse af vores arbejde med bæredygtighed og processerne bag.”
”Vi har et ansvar over for vores kunder, ejere, investorer og partnere for ikke blot at overholde vores bæredygtighedsløfter, men også sørge for regelmæssige og gennemsigtige tjek af vores præstationer, hvorfor EcoVadis platinvurderingen er så vigtig for os. Det giver et pålideligt, globalt benchmark for vores præstationer og er et uafhængigt bevis på, at bæredygtighed er en integreret del af vores forretningsfunktioner.”
Som verdens førende udbyder af vurderinger af virksomheders bæredygtighed har EcoVadis vurderet mere end 100.000 virksomheder globalt. Platinvurderingen er baseret på en omfattende vurdering af STARK Groups bæredygtighedspræstation baseret på 21 kriterier grupperet i fire hovedtemaer: miljø, arbejdstager- og menneskerettigheder, etik og bæredygtige indkøb. Virksomhedens præstationer inden for hvert af disse temaer er blevet evalueret og vurderet med en samlet score på 85/100.
Partnerskaber som grundlag for fremtidens net zero byggeindustri
STARK Groups nylig publicerede Sustainability Report 2022 skitser virksomhedens bæredygtighedsprioriteter, forpligtigelser, fremskridt og præstationer.
I finansåret 21/22 fortsatte virksomheden med at levere positive resultater hen mod koncernens mål om net zero i 2050 med en 22% reduktion af scope 1 og 2 emissioner ved at sikre en større andel vedvarende energi, samt lav emissions transport og distribution. Derudover, har virksomheden fokuseret på at indhente produktspecifikt CO2 data, der kan kvalitetssikre scope 3 emissionsdata. Rapporten viser derudover stabile fremskridt i reduktion af affaldsmængder og en øget genanvendelsesgrad.
Med en ambition om at være den foretrukne partner til bæredygtigt byggeri ser STARK Group sig som en vigtig partner til den grønne omstilling i byggeriet, med fokus på at understøtte håndværkerne i SMV-segmentet. Derfor har virksomheden blandt andet uddannet 250 bæredygtighedsspecialister, der kan rådgive kunderne, implementeret take-back løsninger mellem kunder og leverandører, samt lanceret et forbedret system til at levere dokumentation og beregninger, der kan assistere de professionelle håndværkere og deres kunder med at forstå og efterleve nye bæredygtighedskrav.
STARK Group har tilsluttet sig en række tiltag relateret til mangfoldighed, ligeværdighed og inklusion og virksomhedens klimaplan mod 2030 er valideret og godkendt af Science Based Targets initiativet (SBTi). Derudover, er STARK Group aktivt medlem af FN’s Global Compact.
Læs mere om STARK Groups prioriteter og fremskridt inden for miljø og social bæredygtighed i koncernens Sustainability Report 2022.
Om EcoVadis
EcoVadis er verdens største og mest betroede udbyder af vurderinger af virksomheders bæredygtighed. Mere end 100.000 virksomheder i mere end 175 lande på tværs af mere end 200 brancher bliver vurderet af EcoVadis. EcoVadis’ metode er bygget på internationale bæredygtighedsstandarder, herunder Global Reporting Initiative, United Nations Global Compact og ISO 26000. EcoVadis’ ratings og overvågningsredskaber har til formål at gøre det nemmere for virksomheder at forvalte risici og skabe løsninger, der forbedrer det grønne fodaftryk i globale forsyningskæder.