Pressemeddelelse

søn, 18 jun 2023

TDC Erhverv lancerer banebrydende løsning på cloudproblematik

TDC Erhverv lancerer banebrydende løsning på cloudproblematik

Pressemeddelelse

13.6.2023 08:30:00 CEST | TDC Erhverv

Sager som kritikken af Aula herhjemme, og det tyske datatilsyn, der har fastslået at myndigheders brug af Office 365 i Tyskland er ulovligt, har skabt store bekymringer både hos privat virksomheder og offentlige organisationer. For hvad gør vi i Danmark ved problematikken omkring brugen af cloudløsninger og opbevaring af data udenfor EU? Det har TDC Erhverv som de første nu fundet løsningen på, når de lancerer en ny og innovativ platform under navnet TDC Erhverv CloudKey™. Med den nye platform sikres ikke blot beskyttelse af brugernes data, men også at de store cloudløsninger fortsat kan bruges. Dermed vil tidligere investeringer i cloudteknologi og løsninger ikke gå tabt.

Danmark er det anden mest digitaliserede samfund i verden, og offentlige og private organisationer bruger dagligt et bredt udvalg af cloudløsninger. Mange udbydere af disse løsninger har dog koncernhjemland i et tredjeland, eksempelvis USA. Det kan give udfordringer, da cloudleverandøren kan blive pålagt at udlevere læsbare persondata til koncernhjemlandets myndigheder, hvilket strider mod både europæisk og dansk datalovgivning.  

Tilbage i 2022 fastslog Datatilsynet, at børns data i Helsingør Kommune ikke var tilstrækkeligt beskyttet ved brugen af Googles Chromebooks, i februar i år var det Aula, der hostes af AWS, som Datatilsynet ikke mener lever op til GDPR reglerne, og i december sidste år fastslog det tyske datatilsyn, at det er ulovligt for de tyske myndigheder at bruge Microsofts Office 365-løsning. 

Det er tidligere blevet beskrevet, hvordan et forbud mod Office 365 vil påvirke landets kommuner og regioner markant og blandt andet koste over 300 mio. kr om året. Dermed er TDC Erhverv CloudKey™ løsningen på et juridisk og økonomisk problem, der fylder meget for rigtig mange virksomheder - både i Danmark og resten af EU, hvor ord som GDPR og NIS2 har givet grå hår. Potentialet er derfor også kæmpestort. 

Første løsning på markedet – TDC Erhverv har søgt om patent 

TDC Erhverv CloudKey™ er den første løsning på markedet, der løser den omdiskuterede cloudproblematik. Derfor har man også søgt om patent på det, der ifølge direktør John Henriksen, fremtidssikrer brugen af cloudløsninger i Danmark. 

 "TDC Erhverv CloudKey er en banebrydende platform, der ikke findes i nogen lignende form på markedet. Det er en enkel, fremtidssikret løsning for private virksomheder og offentlige institutioner, der ønsker fuld databeskyttelse - noget, som kun bliver mere og mere efterspurgt i fremtiden. Derfor ser vi også et kæmpe behov og potentiale i markedet." siger direktør John Henriksen og fortsætter: 
 
”Det har været vigtigt for os at udvikle den helt rigtige løsning, der både beskytter borgernes data og samtidig tillader brugen af cloudløsninger fra udlandet. TDC Erhverv CloudKey er derfor en supplerende, teknisk foranstaltning, der sikrer brugernes data, men samtidig tillader, at applikationerne kan bruges fuldstændig som før. Det er nemlig ikke realistisk at fravælge verdens største og mest innovative softwareleverandører, hvis vi fortsat vil være et digitalt foregangsland. Derfor har vi udviklet en løsning, der supplerer fremfor erstatter.” 

Data krypteres af dansk virksomhed 

Det, løsningen kort fortalt gør, er at kryptere data og gøre den ulæselig for uvelkomne. Det løser problematikken omkring udlevering af læsbare persondata til tredjeland, som strider imod dansk og europæisk lovgivning. Samtidig er det også en afgørende faktor, at TDC Erhverv CloudKey™ er 100% dansk og underlagt dansk lovgivning.    

“Vi krypterer data, inden den bliver lagret hos cloudleverandøren, der dermed ikke kan tilgå den i et læsbart format – og det kan fremmede stater, der måtte ønske adgang heller ikke. Platformen bygger på tjenester, som opereres og opbevares på dansk jord under dansk lovgivning – og som drives af TDC Erhverv; en dansk virksomhed. Samtidig implementerer vi en lang række kontrolmekanismer. Det er med til at sikre brugernes rettigheder og give den gennemsigtighed, som også er en del af moderne, kompliceret datahåndtering,” fortæller Claus Westergaard Kraft, direktør for TDC Erhverv Solutions, som har udviklet platformen.

Andre læser også

Over 50.000 har besvaret spørgeskema om nye pengesedler Frem til 2. juni kan danskerne vurdere de udvalgte motiver til ny seddelserie og... Læs mere
Støjberg og Løkke bruges som es på EU-plakater Danmarksdemokraterne og Moderaterne bruger deres ledere i jagten på vælgere ti... Læs mere
Midt i sponsorflugt holder 7-Eleven fast i støtte til Pride på 11. år Fredag har Copenhagen Pride offentliggjort den første runde partnerskaber for i... Læs mere
Forsker: Troldefabrikker er nem politisk kommunikation Svensk parti beskyldes for at sprede misinformation via sociale profiler. Nem og... Læs mere
Minister om nej til fængsel i Kosovo: Et lille bump på vejen Regeringen i Kosovo må få sikret flertal for aftale om dansk leje af fængsels... Læs mere