Pressemeddelelse

ons, 28 jun 2023

Thomas Foged bliver ny kommunaldirektør i Billund Kommune

Thomas Foged, direktør for Voksne og Stabe

Pressemeddelelse

27.6.2023 19:56:49 CEST | Billund Kommune

Thomas Foged fortsætter som kommunaldirektør i Billund Kommune efter at have været konstitueret i stillingen siden februar.

Et enigt ansættelsesudvalg i Billund Kommune har efter en længere rekrutteringsproces valgt at pege på 45-årige Thomas Foged som ny kommunaldirektør. Han har været konstitueret kommunaldirektør siden 1. februar i år.

Borgmester, Stephanie Storbank (V) siger:

”Jeg er rigtig glad for, at Thomas fortsætter som kommunaldirektør. Han blev valgt blandt nogle meget kompetente kandidater og fik kamp til stregen. Men ikke nok med sit solide kendskab til organisationen og sin systematiske og analytiske tilgang til opgaverne, så har han også vist en enorm lyst til at drive kommunen i den retning, vi gerne vil rent politisk, som blandt andet er et øget fokus på den gode dialog med såvel borgere som virksomheder. Det har han både indsigt i og lyst til at udvikle endnu mere.”

Thomas Foged blev i februar 2020 ansat som direktør for Voksne og sidenhen også Stabe og har siden sin konstituering som kommunaldirektør bestredet begge funktioner. Det betyder, at kommunen nu skal se sig om efter en ny direktør for voksenområdet.

Den nye kommunaldirektør glæder sig til at trække i arbejdstøjet:

”Jeg ser meget frem til at starte et nyt kapitel i mit arbejdsliv. Med et fantastisk erhvervsliv og stærke lokale fællesskaber som samarbejdspartnere er udviklingsmulighederne mange – på kryds og tværs af hele kommunen. Det skal komme både nuværende og nye borgere til gode. Billund Kommune er ikke Danmarks største kommune målt på indbyggertal, men på en række andre parametre er vi helt unikke," siger han.

En af de første opgaver, der venter på den nye kommunaldirektør, når han formelt tiltræder den 1. juli, er budgetprocessen, hvor blandt andet strukturanalyserne skal behandles politisk.

Thomas Foged er uddannet cand.oecon og har blandt andet en baggrund som direktør i Middelfart Spildevand og økonomichef i Middelfart Kommune. Han er bosat i Vejle med sin kone og to børn.

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere