Pressemeddelelse

søn, 16 apr 2023

Torben Möger Pedersen stopper i PensionDanmark

Foto: Ursula Bach/PensionDanmark

Pressemeddelelse

16.4.2023 21:03:37 CEST | PensionDanmark

PensionDanmarks første og hidtil eneste administrerende direktør træder tilbage 1. oktober 2023 efter mere end 30 år i spidsen for Danmarks største arbejdsmarkedspensionsselskab.

PensionDanmark skal for første gang gennemføre et skifte på den øverste post i organisationen. Torben Möger Pedersen træder tilbage som administrerende direktør med virkning fra 1. oktober 2023.

”Torben har gennem tre årtier gjort en utrættelig og afgørende indsats for PensionDanmark. Vi har regelmæssigt drøftet den langsigtede strategi for selskabet, og henset til Torbens ønske om en bestyrelseskarriere er vi enige om, at timingen nu er den rette til, at en ny direktør tager over, ” siger Lars Sandahl Sørensen, bestyrelsesformand for PensionDanmark og administrerende direktør i DI.

Bestyrelsen udtrykker stor anerkendelse af det kolossale arbejde, som Torben Möger Pedersen har lagt i at opbygge Danmarks største arbejdsmarkedspensionsselskab til glæde og gavn for mere end 815.000 medlemmer, hvoraf størstedelen er faglærte og ufaglærte.

”PensionDanmark har udviklet sig til en væsentlig samfundsaktør efter mange års medlemsfokuseret innovation med Torben som en gennemgående drivkraft. Han overdrager et PensionDanmark i topform med et fremtidssikret digitalt setup, lave omkostninger og branchens bedste afkast for 2022. Dermed er der ideelle betingelser for, at en ny administrerende direktør kan sætte den fremtidige retning for PensionDanmark,” siger Lars Sandahl Sørensen.

Bestyrelsen har igangsat rekrutteringen af en ny administrerende direktør, som ventes på plads inden sommerferien.

”Torben har udviklet PensionDanmark fra en ny og basal pensionskasse til en vidtfavnende velfærdsvirksomhed, som med pension, sundhed og efteruddannelse skaber et stærkt fundament for, at medlemmerne kan få et sundt og langt arbejdsliv og en økonomisk tryg alderdom,” siger næstformand Henning Overgaard, som er formand for 3F.

Torben Möger Pedersen fortsætter som administrerende direktør i PensionDanmark indtil 1. oktober 2023 og vil stå til rådighed for bestyrelsen for at sikre en god opstart for hans afløser.

”Efter at have været med til at stifte PensionDanmark, været den første medarbejder og været administrerende direktør i mere end 30 år har vi besluttet at give stafetten videre. Det har været en stor ære og fornøjelse at have fået lov til sammen med vores dygtige medarbejdere at udvikle PensionDanmark til en vigtig leverandør af bæredygtige velfærdsløsninger til danske lønmodtagere. Efter 1. oktober vil jeg bruge min tid på bestyrelsesarbejde, rådgivningsopgaver, min familie og andre private interesser,” siger Torben Möger Pedersen.

Fakta

  • PensionDanmark er Danmarks største arbejdsmarkedspensionsselskab med 815.000 medlemmer beskæftiget på godt 21.500 private og offentlige virksomheder og administrerer overenskomstaftalte velfærdsordninger inden for pension, forsikring, sundhed og efteruddannelse.
  • De årlige indbetalinger er godt 15 mia. kr. PensionDanmarks samlede formue er på 310 mia. kr.
  • Torben Möger Pedersen (født 1955) er cand.polit fra Københavns Universitet og adjungeret professor på Copenhagen Business School.
  • Torben Möger Pedersen er formand for bestyrelserne for bl.a. Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO), Copenhagen Business School (CBS), CIP Fonden og Danish Society for Education and Business (DSEB). Han er desuden formand for regeringens Klimapartnerskab for den finansielle sektor.
  • Torben Möger Pedersen er gift med cand.merc. Gitte Bengtsson. Familien omfatter fire voksne børn og syv børnebørn.

Andre læser også

Danmark følger med i russisk grænsehændelse i Estland Russiske grænsevagter fjernede torsdag bøjer fra Narva-floden, som markerer gr... Læs mere
Danmarks største forsvarsfirma øger salg og indtjening i konfliktår Terma løfter sløret for strategi med ambitionen om at fordoble omsætningen ov... Læs mere
Raoul Grünthal bliver formand i JP/Politikens Hus Lars Munch stopper som formand i JP/Politikens Hus efter få uger. Han bliver fo... Læs mere
Styrelse sender i maj endelige vurderinger for ejerlejligheder Det bliver første gang i cirka ti år, at landets ejere af cirka 300.000 ejerle... Læs mere
Stine Bosse vil erstatte den danske krone med euroen I en valgtest har Stine Bosse erklæret sig helt enig i at erstatte den danske k... Læs mere