Pressemeddelelse

fre, 31 mar 2023

Vigtigt med ro om arbejdsmiljøindsatsen

Lars Andersen, arbejdsmiljøpolitisk chef hos Lederne.

Pressemeddelelse

31.3.2023 10:34:35 CEST | Lederne

Hos Lederne glæder man sig over, at et bredt politisk flertal bakker op om den arbejdsmiljøaftale, som blev præsenteret sent i aftes.

”Det er helt afgørende, at arbejdsmiljøområdet ikke er en politisk kampplads i en tid, hvor blandt andet mangel på arbejdskraft og økonomisk usikkerhed risikerer at sætte sit præg på trivslen ude på mange arbejdspladser.”

Det er reaktionen fra Ledernes arbejdsmiljøpolitiske chef, Lars Andersen, oven på aftenens præsentation af en bred politisk og fireårig arbejdsmiljøaftale. Den afsætter over de næste fire år 1,3 mia. kroner til indsatsen mod farligt og nedslidende arbejdsmiljø og social dumping.

”Det er fornuftigt med varige, stabile bevillinger til Arbejdstilsynet. På den måde kan tilsynet bedre planlægge og udvikle en langsigtet tilsynsindsats baseret på et holdbart fundament af erfarne og dygtige medarbejdere. For stop and go-bevillinger tjener ikke hverken arbejdsmiljø eller arbejdspladser,” siger han og uddyber:

”Det er samtidig afgørende, at Arbejdstilsynets arbejde tilrettelægges og prioriteres på en måde, så myndighedens ressourcer anvendes, der hvor behovet er størst, og hvor man således får mest arbejdsmiljø for pengene. Opgaven bliver derfor at udføre en mere præcis udvælgelse af de arbejdspladser, hvor man ikke følger reglerne.”

Han noterer også med tilfredshed, at der i aftalen er lagt op til et styrket fokus på at sikre det psykiske arbejdsmiljø og at reducere stress.

”Vi kan se, at stress og dårlig trivsel fortsat er et mærkbart problem blandt både ledere og medarbejdere. Derfor kan vi også kun glæde os over, at man i den nye arbejdsmiljøaftale afsætter midler til netop dette område,” siger Lars Andersen.

Aftalen indeholder også et særligt fokus på lederens rolle i forhold til det psykiske arbejdsmiljø.

”Det er glædeligt, at værdien og vigtigheden af ledere og ledelse understreges blandt andet ved etablering af en ny hotline i Arbejdstilsynet, hvor ledere kan få hjælp og vejledning om psykisk arbejdsmiljø,” siger Lars Andersen.

Derudover skal Arbejdstilsynet afholde online-temamøder for ledere, og der sættes fokus på barrierer for anvendelse af eksisterende tilbud om lederuddannelse i psykisk arbejdsmiljø.

Andre læser også

Danmark følger med i russisk grænsehændelse i Estland Russiske grænsevagter fjernede torsdag bøjer fra Narva-floden, som markerer gr... Læs mere
Danmarks største forsvarsfirma øger salg og indtjening i konfliktår Terma løfter sløret for strategi med ambitionen om at fordoble omsætningen ov... Læs mere
Raoul Grünthal bliver formand i JP/Politikens Hus Lars Munch stopper som formand i JP/Politikens Hus efter få uger. Han bliver fo... Læs mere
Styrelse sender i maj endelige vurderinger for ejerlejligheder Det bliver første gang i cirka ti år, at landets ejere af cirka 300.000 ejerle... Læs mere
Stine Bosse vil erstatte den danske krone med euroen I en valgtest har Stine Bosse erklæret sig helt enig i at erstatte den danske k... Læs mere