Pressemeddelelse

fre, 17 mar 2023

VS Automatic A/S bruger ny ESG-rapport som redskab i den grønne omstilling

VS Automatic A/S har for andet år i træk fået udarbejdet en ESG-rapport.

Pressemeddelelse

17.3.2023 12:44:07 CET | VS Automatic

For andet år i træk har det horsensianske elinstallatørfirma VS Automatic A/S fået udarbejdet en rapport over virksomhedens nøgletal indenfor miljømæssig, social og ledelsesmæssig bæredygtighed. Den viser en lille stigning i virksomhedens samlede udledning af drivhusgasser, som skyldes, at virksomheden er blevet større.

ESG-rapportering er ikke et krav

Det er ikke et krav, at små og mellemstore virksomheder som VS Automatic A/S udarbejder en ESG-rapport. Når firmaet alligevel vælger at gå sig selv efter i sømmene, er det for at have noget at gå ud fra i fremtiden.

”Vi får udarbejdet ESG-rapporten, fordi én måling er bedre end ti meninger,” siger administrerende direktør Torben Steffensen. ”Når vi har de her tal på, hvor vi er i forhold til den grønne omstilling, så kan vi også arbejde med dem og blive bedre på de her områder.”

Det er også en hjælp for de store virksomheder, som VS Automatic A/S er leverandør for, at elinstallatørfirmaet har tallene klar.

Fra 2024 skal de store virksomheder rapportere ESG-nøgletal årligt.

Lavere udledning pr. medarbejder

Den nye ESG-rapport viser, at VS Automatic A/S i regnskabsåret 2021/2022 samlet set udledte 210 ton CO2e. Det er en lille stigning i forhold til året før, hvor virksomheden udledte 202 ton CO2e i alt.

Samtidig er fuldtidsarbejdsstyrken steget fra 86 til 93 i løbet af det seneste år, og det betyder, at udledningen af CO2e pr. fuldtidsarbejdsstyrke er faldet fra 2,4 til 2,3 ton.

Det er administrerende direktør Torben Steffensen godt tilfreds med.

”Vi er glade for, at vores samlede udledning ikke er steget mere end den er, selvom vi er blevet en større virksomhed det seneste år.”

Næste år skal tallet være lavere

Målet for næste års ESG-rapport er at mindske udledningen pr. fuldtidsarbejdsstyrke og øge andelen af energiforbruget, som kommer fra vedvarende energikilder.

Sidstnævnte var ifølge den nye rapport 34 % i 2021/2022, hvilket er et fald på 8 procentpoint i forhold til året før.

”Vores første eldrevne firmabiler er på vejene, vi producerer selv energi med solceller på taget, og så vil vi flytte vores forbrug af for eksempel varme til mere optimale tidspunkter,” siger Torben Steffensen.

Andre læser også

Løkke erkender at have gennemført skadelig politik for havmiljøet Lars Løkke foreslår redningsplan for havmiljøet i EU og erkender, at egen lan... Læs mere
Ryanair-topchef er klar til at sænke priser for at fylde fly Ryanair har tjent rekordmeget i 2023/2024. Sommerpriser er afhængige af bestill... Læs mere
Tidligere DF-profil vil i byrådet i Kolding for partiet Moderaterne Vi flytter os alle sammen gennem livet, siger Jørn Dohrmann, der har skiftet DF... Læs mere
Nyt lavpunkt: Venstre får laveste Voxmeter-måling hidtil I en ny meningsmåling, Voxmeter har foretaget for Ritzau, står Venstre til at ... Læs mere
Minister vil gøre landbrugsjord til skov som en del af trepart Klimaminister Lars Aagaard (M) vil slå to fluer med et smæk, når landbrugets ... Læs mere