Sponsoreret

ons, 13 sep 2023

3 fordele og 3 ulemper ved at investere i luksusure

At investere dine penge i luksusure kan være en rigtig god ide, hvis du gerne vil vækste din formue. For mange er luksure blevet et super godt alternativ til for eksempel aktiver eller boliger.

Her er 3 gode fordele ved at investere dine penge i ure. 

1. Garanteret værdistigning

Mange luksusure fra populære mærker som Omega speedmaster, Rolex, IWC og Cartier er exponentielt steget i værdi de sidste mange år. 

Der er stort set altid ursamlere, som står klar til at købe luksusure til en god pris.

2. Du får fornøjelsen af din investering

I modsætning til aktier, som du ikke får nogen glæde af, så kan du både eje og bære dit investeringsaktiv, når du køber et ur. Et ur er ikke kun tal på et skærmbillede, det er et håndgribeligt aktiv, som du kan gå med.

Dog skal du passe rigtig godt på dit ur, hvis du går med tanker om at sælge det igen. Et ur som er gået i stykker, er ikke attraktivt for købere. 

3. Beskyttet mod inflation

Når dine penge står i et ur, så er det beskyttet mod inflation. Pengene taber ikke deres værdi, når det står i et aktiv som et ur. 

Så hvis du alligevel har penge stående i banken, så sæt dem hellere i et ur, så de er beskyttet. 

Lad os kigge på nogle af ulemperne ved at invester i et ur

1. En dyr investering

Du skal typisk op og betale mellem 30.000 og 40.000 Dkk, hvis du skal have fat i et ordentlig luksusur.

2. Du skal have ekspertise i ure

Du kan ikke bare købe hvilket som helst ur og sige det igen. Hvis ikke du har ekspertise inden for urinvestering, så bør du arbejde sammen med en ekspert, så du ikke begår fejl og mister penge på din investering. 

3. En livslang investering

Luksusure stiger i værdi, men det tager tid. Du skal ikke regne med, at kunne få et stort afkast, hvis du sælger dit ur igen efter 2-3 år. Hvis du investerer i ure, så skal du ruste dig med tålmodighed.

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere