Sponsoreret

man, 20 mar 2023

Sådan kan du finansiere en ny virksomhed eller projekt

Sådan kan du finansiere en ny virksomhed eller projekt

Denne artikel er sponsoreret.

Ens første virksomhed eller første projekt kan ofte afgive en helt speciel følelse. Måske er det første gang, at man udlever en drøm i den skala. Men det kræver også meget forberedelse at opstarte egen virksomhed, og i den proces medfølger også finansieringen. Hvordan kan man finde pengene til det, hvis man ikke har en stor opsparing? 

Gå dit budget igennem

Hvis du ikke allerede har lavet et budget, så er det en god idé at få et overblik over, hvad der skal bruges penge til. Har du fundet et billigt lokale til kontor? Eller har du brug for et lager? Når du har gjort det, skal du finde ud af, hvilket beløb du selv kan smide i virksomheden. Som iværksætter kan man sætte penge ind på en iværksætterkonto med skattefri indbetalinger, men det kræver, at man har en opsparing.

Men fordi iværksætterens eget indskud ofte ikke dækker hele budgettet, kan en mulighed være at finde finansiering gennem en bank. Hvis ens indskud kan dække størstedelen, men man mangler et mindre lånebeløb, kan man vælge at låne gennem mobilen. Her kan SMS lån på få minutter være en mulighed. Det kræver dog, at man bliver kreditgodkendt.

Søg fonde

Står man med drømmeprojektet, er det ofte et spørgsmål, om det kan briste eller bære. Og hvis du ikke har modet til at stå i ‘Løvens Hule’ og pitche din virksomhed for investorer, så er der også andre muligheder. For hvis man virkelig drømmer om at få fuldendt projektet, kan man søge finansiel hjælp. 

Der findes flere fonde specifikt henvendt til entreprenører og iværksættere. Innovationsfonden har et 12 måneder langt forløb, hvor man får udbetalt et beløb til virksomheden. Undervejs får man kyndig hjælp, så man til slut kan nå frem til en investering. 

Crowdfunding

Måske har man stødt på det ifm. velgørenhed, men crowdfunding er blevet et mere almindeligt værktøj blandt iværksættere. Crowdfunding er en måde at rejse penge til et projekt eller virksomhed. Der findes tre typer af crowdfunding:

  • Donationer
  • Rewardbaseret
  • Lån

Det er velegnet, hvis man er en virksomhed, som sælger et produkt. Her kan man bruge crowdfunding til at give ens støttere en smagsprøve på ens produkt, for at de giver dig et vist beløb igen.

Passiv indkomst

Hvis du drømmer om at starte en virksomhed, men først om et par år, så er det her et oplagt tip. For har du ikke den opsparing, der skal til for at finansiere en virksomhed, kan du supplere din indkomst med passiv indkomst. Der findes mange former for passiv indkomst, hvor en af de hyppigste er ved at investere. Ved at investere i mere end fem til ti år, kan man godt ende med et rimeligt afkast.

Andre læser også

Russisk politi anholder over 130 efter Navalnyjs begravelse Der er foretaget anholdelser i 19 byer i Rusland efter oppositionsleders begrave... Læs mere
USA vil kaste nødhjælp ned over Gaza med fly USA arbejder fortsat på en våbenhvile, så der kan køres nødhjælp ind i Gaz... Læs mere
Dansk ambassadør: Enormt sikkerhedsopbud ved Navalnyjs begravelse Der var et enormt sikkerhedsopbud ved Navalnyjs begravelse, siger dansk ambassad... Læs mere
Elon Musk sagsøger OpenAI og Sam Altman Sam Altman stiftede i 2015 OpenAI med blandt andre Elon Musk. OpenAI skulle vær... Læs mere
Christian Falck Wolff vinder Årets Pressefoto med billede fra tyske Lützerath Et billede, hvor betjente bevogter området omkring en kulmine i Lützerath, er ... Læs mere