Sport

søn, 16 jun 2024

Top 10 mest succesrige spanske fodboldklubber gennem tiden

Foto: Pexels

Spansk fodbold har en rig historie, fyldt med ikoniske klubber og mindeværdige øjeblikke. Fra dominans i den nationale liga til succes på den internationale scene, har spanske klubber sat et uudsletteligt præg på sporten. Her dykker vi ned i de top 10 mest succesrige spanske fodboldklubber gennem tiderne og fejrer deres bedrifter og bidrag til fodbolden.

 

10. RCD Espanyol

 

RCD Espanyol, grundlagt den 28. oktober 1900, har en lang og stolt historie, der strækker sig over mere end et århundrede. Baseret i Barcelona, Catalonien, er klubben kærligt kendt som "Periquitos" eller Papegøjerne. Selvom de ofte bliver overskygget af deres byrivaler, har Espanyol formået at etablere sig som en væsentlig del af spansk fodboldhistorie. Klubben spiller sine hjemmekampe på Estadi Cornellà-El Prat, der har en kapacitet på 40.500 tilskuere.

 

Espanyol har vundet i alt 4 nationale titler, herunder 4 Copa del Rey-titler. De har også nået UEFA Cup-finalen to gange, i 1988 og 2007. Espanyol konkurrerer mod FC Barcelona i det intense Derbi Barceloní, hvilket altid er en kamp fyldt med passion og rivalisering.

 

9. Real Sociedad

 

Real Sociedad, grundlagt den 7. september 1909, er baseret i byen San Sebastián i Baskerlandet. Klubben, der går under kælenavnet "Txuriurdin" eller De Hvide og Blå, spiller deres hjemmekampe på Anoeta Stadion, der har en kapacitet på 32.200 tilskuere.

 

Real Sociedad har vundet 2 La Liga-titler og 3 Copa del Rey-trofæer. Derudover har de også vundet en Supercopa de España. Med en total på 6 nationale og internationale titler er Real Sociedad en af de mest succesrige klubber i Spanien.

 

8. Deportivo La Coruña

 

Deportivo La Coruña, grundlagt den 2. marts 1906, er en stolt klub fra byen A Coruña i Galicien. Kælenavnet "Brancoazuis" eller De Blå og Hvide, Deportivo har haft en bemærkelsesværdig historie i spansk fodbold, især i 1990'erne og begyndelsen af 2000'erne. Klubben spiller sine hjemmekampe på Estadio Riazor, som kan rumme 34.600 tilskuere.

 

Deportivo har vundet 1 La Liga-titel og 2 Copa del Rey-trofæer. Desuden har de opnået 3 Supercopa de España-titler, hvilket bringer deres samlede antal titler til 6. Klubben har ofte været en hård konkurrent i La Liga og har skabt mange mindeværdige øjeblikke for deres fans.

 

7. Real Zaragoza

 

Real Zaragoza, grundlagt i 1932, er baseret i Zaragoza, Aragonien. Klubben er kendt som "Los Maños" eller De Aragoniske, og de spiller deres hjemmekampe på La Romareda, som har plads til 34.596 tilskuere.

 

Real Zaragoza har vundet i alt 6 Copa del Rey-titler, hvilket er en betydelig bedrift. De har også vundet en Supercopa de España og en UEFA Cup Winners' Cup. Med 9 nationale og internationale titler er Real Zaragoza en af de mest dekorerede klubber i Spanien.

 

6. Sevilla FC

 

Sevilla FC, grundlagt den 25. januar 1890, er en af de ældste og mest succesrige klubber i spansk fodbold. Baseret i Sevilla, er klubben kendt som "Los Rojiblancos" eller De Røde og Hvide. Sevilla spiller deres hjemmekampe på Ramón Sánchez Pizjuán Stadion, der har en kapacitet på 43.883 tilskuere.

 

Sevilla har vundet 1 La Liga-titel og 5 Copa del Rey-trofæer. Derudover har de opnået 1 Supercopa de España og hele 6 UEFA Europa League-titler, hvilket gør dem til en af de mest succesrige klubber i denne turnering. De har også vundet UEFA Super Cup en gang. Med i alt 14 titler er Sevilla en af de mest succesrige klubber i spansk og europæisk fodbold.

 

5. Valencia CF

 

Valencia CF, grundlagt den 18. marts 1919, er en af de mest fremtrædende klubber i spansk fodbold. Klubben, kendt som "Los Taronges" eller Appelsinerne, spiller deres hjemmekampe på Mestalla Stadion, som har plads til 55.000 tilskuere.

 

Valencia har vundet 6 La Liga-titler og 8 Copa del Rey-trofæer. Derudover har de opnået en Supercopa de España og en UEFA Cup Winners' Cup-titel. Valencia har også vundet UEFA Europa League, UEFA Super Cup to gange og UEFA Intertoto Cup en gang. De har også 2 Inter-Cities Fairs Cups på deres CV. Med i alt 23 nationale og internationale titler er Valencia en af de mest dekorerede klubber i Spanien.

 

4. Atlético Madrid

 

Atlético Madrid, grundlagt den 26. april 1903, er en af de mest ikoniske klubber i spansk fodbold. Klubben, kendt som "Los Colchoneros" eller Madrasserne, spiller deres hjemmekampe på Wanda Metropolitano, som kan rumme 68.456 tilskuere.

 

Atlético Madrid har vundet 11 La Liga-titler og 10 Copa del Rey-trofæer. De har også opnået 2 Supercopa de España og en UEFA Cup Winners' Cup. Atlético har vundet UEFA Europa League tre gange, UEFA Super Cup tre gange og Intercontinental Cup en gang. Med i alt 32 titler er Atlético Madrid en af de mest succesrige klubber i spansk fodboldhistorie.

 

3. Athletic Bilbao

 

Athletic Bilbao, grundlagt i 1898, er en klub med en rig historie og stærke traditioner. Baseret i Bilbao, Baskerlandet, er klubben kendt som "Los Leones" eller Løverne. Athletic Bilbao spiller deres hjemmekampe på San Mamés, som har plads til 53.289 tilskuere.

 

Athletic Bilbao har vundet 8 La Liga-titler og hele 23 Copa del Rey-trofæer. De har også opnået 3 Supercopa de España-titler. Med i alt 35 titler er Athletic Bilbao en af de mest succesrige og respekterede klubber i spansk fodbold. Klubben er også kendt for sin politik med kun at bruge baskiske spillere, hvilket gør deres bedrifter endnu mere imponerende.

 

2. FC Barcelona

 

FC Barcelona, grundlagt den 29. november 1899, er en af de mest ikoniske og succesrige klubber i verden. Barça spiller deres hjemmekampe på Camp Nou, som kan rumme 99.354 tilskuere.

 

Barcelona har vundet 26 La Liga-titler og 31 Copa del Rey-trofæer. De har også opnået 13 Supercopa de España og to Copa de la Liga-titler. På den internationale scene har Barcelona vundet 5 UEFA Champions League-titler og 4 UEFA Cup Winners' Cups. De har også opnået UEFA Super Cup fem gange, Inter-Cities Fairs Cup tre gange og FIFA Club World Cup tre gange. Med i alt 95 titler er Barcelona en af de mest succesrige klubber i verden.

 

1. Real Madrid

 

Real Madrid, grundlagt den 6. marts 1902, er uden tvivl den mest succesrige spanske fodboldklub nogensinde. Klubben, kendt som "Los Blancos," spiller deres hjemmekampe på Santiago Bernabéu, som har plads til 81.044 tilskuere.

 

Real Madrid har vundet 35 La Liga-titler og 19 Copa del Rey-trofæer. De har også opnået 12 Supercopa de España og en Copa de la Liga-titel. På den internationale scene har Real Madrid vundet imponerende 14 UEFA Champions League-titler og 2 UEFA Europa League-titler. De har også vundet UEFA Super Cup fem gange, Intercontinental Cup tre gange og FIFA Club World Cup fire gange. Med i alt 95 titler er Real Madrid ikke kun den mest succesrige klub i Spanien, men også en af de mest succesrige i verden.

 

Disse klubber har ikke kun bidraget til at forme spansk fodbold, men også til at løfte sporten globalt. Deres bedrifter og succeser vil blive husket i mange år fremover, og de vil fortsat være kilder til inspiration og stolthed for deres fans.

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere