Tech

fre, 24 maj 2024

Datatilsyn dropper undersøgelse om datatyveri hos Netcompany

Netcompany leverer it-løsninger til det offentlige. Blandt løsningerne kan nævnes skolernes kommunikationsplatform Aula og Borger.dk. (Arkivfoto).
Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix Netcompany leverer it-løsninger til det offentlige. Blandt løsningerne kan nævnes skolernes kommunikationsplatform Aula og Borger.dk. (Arkivfoto).

Datatilsynet vil på nuværende tidspunkt ikke undersøge it-selskabet Netcompany efter en sag om datatyveri.

Det skriver tilsynet i en pressemeddelelse, hvor det præciserer, at en yderligere undersøgelse af selskabet lukkes efter svar fra Netcompany.

Datatilsynet sendte i slutningen af februar en række spørgsmål til Netcompany for at få afklaret, om der var forhold i en sag om datatyveri, der var omfattet af databeskyttelsesregler.

Netcompany, der leverer it-løsninger til det offentlige, blev i februar udsat for datatyveri.

Ifølge selskabet drejede tyveriet sig om kildekode og nogle simple manualer til Netcompany-værktøjer. Det er ikke blevet konkretiseres, hvilke værktøjer der er tale om.

- Datatilsynet har gennemgået de svar, Netcompany har sendt, og har på den baggrund vurderet, at der for nuværende ikke er grundlag for, at tilsynet foretager yderligere undersøgelse, skriver tilsynet i pressemeddelelsen.

Tilsynet understreger, at vurderingen udelukkende bygger på de dele af sagen, som tilsynet har mandat til at gå ind i - herunder først og fremmest behandling af personoplysninger.

Datatilsynet kan ikke oplyse, hvad Netcompany har svaret på spørgsmålene, som gør, at tilsynet lukker sagen. Det begrunder tilsynet med den straffesag, som fortsat er i gang ved Københavns Politi.

En 34-årig mand blev anholdt i slutningen af februar.

Manden er sigtet for at opnå uberettiget adgang til oplysninger fra myndigheder og Netcompany.

Den 34-årige har erkendt de faktiske omstændighederne i sagen, men ikke at skulle have forsøgt at afpresse nogen, som det ellers lyder i et af forholdene i sigtelsen.

Datatilsynet har desuden været i dialog med både Erhvervsstyrelsen og Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, som har anmeldt brud på persondatasikkerheden i relation til sagen.

Også disse dele af sagen stilles i bero hos tilsynet.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere