Tech

fre, 29 mar 2024

Elon Musk lancerer opgraderet version af chatrobotten Grok

XAI's chatbot hedder Grok. Den nye version skal konkurrere med Googles Gemini og OpenAI's ChatGPT-4. (Arkivfoto).
Dado Ruvic/Reuters XAI's chatbot hedder Grok. Den nye version skal konkurrere med Googles Gemini og OpenAI's ChatGPT-4. (Arkivfoto).

Visse betalingsbrugere på Elon Musks sociale medie, X, det tidligere Twitter, vil i de følgende dage få adgang til en ny version af chatbotten Grok, som er udviklet af Musks selskab for kunstig intelligens, xAI.

Det oplyser xAI i en pressemeddelelse natten til fredag dansk tid.

Grok-1.5 kommer med en række forbedringer i forhold til den første version af chatbotten, som blev udgivet sidste år.

- En af de mest bemærkelsesværdige forbedringer i Grok-1.5 er ydeevnen i programmeringsmæssige og matematiske opgaver, lyder det i pressemeddelelsen fra xAI.

Den nye version af Grok scorer ifølge xAI markant bedre end sin forgænger i en lang række stresstest, hvor den på flere parametre er helt oppe og konkurrere med ChatGPT-4, som er førende i industrien.

I stresstesten HumanEval, som tester, hvor god en chatbot er til at løse programmeringsopgaver, slår Grok-1.5 sågar ChatGPT-4 iføge xAI.

Det hører dog med til historien, at der sammenlignes med den GPT-4-version, som var aktuel i maj sidste år. GPT-4 er blevet opdateret flere gange siden.

Elon Musk sagde ifølge nyhedsbureauet Reuters tidligere på måneden, at han agtede at udgive Grok i open source-form.

Open source-software er en type computerprogrammer, hvor selve kildekoden, som programmet udgøres af, ligger tilgængelig på nettet.

En ferm computerinteresseret vil i teorien dermed kunne ændre på kildekoden og sende sin egen version af chatbotten på gaden.

Grokprojektet er ifølge Musk født ud af ønsket om at skabe et alternativ til Googles chatbot, Gemini, og ChatGPT, som drives af det microsoftstøttede selskab OpenAI.

Grok hører under xAI, som Musk stiftede sidste år. XAI skal ifølge Musk være en platform for "maksimalt sandhedssøgende kunstig intelligens".

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere