Tech

tor, 11 apr 2024

Meta vil beskytte unge på Instagram mod seksuel afpresning

- Vi er ved at udvikle nye værktøjer, som kan beskytte teenagere mod seksuel afpresning og misbrug af intime billeder. Det skal blive langt mere vanskeligt for potentielle misbrugere og kriminelle at finde og interagere med teenagerne, siger Meta, der står bag Instagram.
Dado Ruvic/Reuters - Vi er ved at udvikle nye værktøjer, som kan beskytte teenagere mod seksuel afpresning og misbrug af intime billeder. Det skal blive langt mere vanskeligt for potentielle misbrugere og kriminelle at finde og interagere med teenagerne, siger Meta, der står bag Instagram.

Den amerikanske softwarevirksomhed Meta, der er moderselskab for de sociale medier Facebook, Messenger, WhatsApp og Instagram, vil med AI (kunstig intelligens) øge beskyttelsen af unge på Instagram i forbindelse med "sextortion" - seksuel afpresning.

- Vi er ved at udvikle nye værktøjer, som kan beskytte teenagere mod seksuel afpresning og misbrug af intime billeder. Det skal være langt vanskeligere for potentielle misbrugere og kriminelle at finde og interagere med teenagerne, siger selskabet i en presseerklæring ifølge AFP.

Den sociale mediegigant siger, at den vil begynde at teste et særligt nøgenhedsfilter i direkte beskeder (DMs) på Instagram.

Dette filter, et såkaldt "nøgenhedsbeskyttelse", vil kun gælde for personer, som er under 18 år, og det vil sløre de nøgenfotos, der bliver sporet.

En række amerikanske politikere har advaret om, at en del unges mentale helbred har været sat over styr af sager, hvor de er blevet afpresset i forbindelse med intime fotos på nettet.

Der vil også blive givet advarsler og beskeder om, at ingen skal lade sig presse til at svare, og det bliver let at blokere den bruger, som har sendt de pågældende nøgenbilleder.

Også de personer, som har sendt nøgenfotos, bliver mindet om, at de skal vise omtanke og forsigtighed, og de får chancen for at trække de pågældende fotos tilbage.

Personer, som afpresser for at få penge, vil fremover risikere at blive pågrebet, da Meta har udviklet nye eksperthold, som har effektive måder at gribe ind på.

- Vi har brugt år på at arbejde tæt sammen med eksperter, og vi er ved at teste nye sporingsteknologier til at identificere konti, hvor der er potentiel risiko for afpresning, hedder det.

Meta tilføjer, at det også tester nye pop-up beskeder til personer, som har brug for støtte og hjælp.

/ritzau/AFP

Kilde:

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere