Tech

tir, 11 jun 2024

Næsten dobbelt så mange handler i kinesiske webbutikker

Temu er vokset gevaldigt hen over det seneste år. Den kinesiske webshop tilbyder billige varer med store rabatter og lave forsendelsesomkostninger. (Arkivfoto).
Justin Sullivan/Ritzau Scanpix Temu er vokset gevaldigt hen over det seneste år. Den kinesiske webshop tilbyder billige varer med store rabatter og lave forsendelsesomkostninger. (Arkivfoto).

Danskerne har for alvor fået øje på de kinesiske webbutikker det seneste år og handler i stadigt større grad hos e-handelsgiganter som Alibaba, Wish og Temu.

Det viser den årlige e-handelsrapport fra betalingsformidleren Nets, som baserer sig på en rundspørge blandt mere end 3000 danskere.

Af dem fremgår det, at ni procent af danskerne på en given måned har handlet på en kinesisk webbutik.

Det er næsten en fordobling i forhold til den forrige e-handelsrapport, hvor det kun var fem procent, der gjorde det.

- Mange forbrugere ser det som helt naturligt at handle kvalitetsvarer i udenlandske webbutikker, men der er også en stigende andel, der ser shopping som underholdning.

- Disse kunder finder varer af tvivlsom kvalitet til en meget lav pris, især fra kinesiske Temu, siger Henriette Dunkjær Andersen, som er salgsdirektør med ansvar for e-handel hos Nets.

Rapporten fortæller, at tre ud af fire danskere på et tidspunkt har handlet i en udenlandsk webshop.

Tyske onlinebutikker er mest populære, tæt efterfulgt af de svenske butikker. Her handler henholdsvis 22 og 18 procent i løbet af en måned.

USA og Storbritannien ligger på 9 procent, altså på niveau med Kina.

En fjerdedel af de adspurgte afviser dog at handle på nettet i udenlandske webshops.

- Det er generelt svært for danske webbutikker at konkurrere på pris og udvalg med de gigantisk store internationale webbutikker.

- Til gengæld er det i danske forbrugeres øjne positivt, hvis der indgår bæredygtig levering, en lokal betalingsmetode som for eksempel dankort, og at webshoppen prioriterer etiske og miljømæssige hensyn, fortæller Henriette Dunkjær Andersen.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

SAS øger indtjening i juni - men analytiker spÃ¥r sværere marked SAS tjente flere penge i juni end i maj. Men prisfølsomme forbrugere skaber svÃ... Læs mere
USA kommer med gode økonomiske tal efter skidt dag for tech-aktier Bnp-vækst på 2,8 procent i andet kvartal i USA er godt for både Danmark og de... Læs mere
Skønhedsprodukter driver vækst hos forbrugergigant Unilever ender efter første halvår med et overskud på fire milliarder euro, v... Læs mere
På visse øer stiger beskæftigelsen op mod 15 procent om sommeren På Læsø, Samsø og Bornholm stiger beskæftigelsen om sommeren. Oplevelseserh... Læs mere
Højere omkostninger tager bid af snarlig SAS-ejers driftsoverskud AirFrance-KLM ender efter andet kvartal med et driftsoverskud, der er 220 millio... Læs mere