Tech

ons, 10 jul 2024

Samsung satser fortsat på foldbare smartphones

Med en foldbar smartphone kan skærmen foldes ud, så den bliver dobbelt så stor og mere får karakter af en tablet. På fotoet ses Samsungs nye udgave Galaxy Z Fold 6.
Handout, Samsung./Free Med en foldbar smartphone kan skærmen foldes ud, så den bliver dobbelt så stor og mere får karakter af en tablet. På fotoet ses Samsungs nye udgave Galaxy Z Fold 6.

Selv om det efterhånden er seks år siden, at det blev muligt at købe smartphones, hvor skærmen kan foldes ud til dobbelt størrelse, så har de aldrig rigtigt slået an hos det brede publikum.

Men måske er det store gennembrud på vej. Det vil techekspert Torben Vognsen, der er chefredaktør for techsitet Inputmag.dk, ikke afvise.

- De har været glade for dem i Asien, men her har det aldrig slået helt an. Nu er de imidlertid blevet så gode, så det kan være, at det kommer, siger han.

Onsdag eftermiddag har verdens næststørste smartphoneproducent, koreanske Samsung, præsenteret de nyeste udgaver af smartphones med foldbare skærme. Det er sket på et pressemøde i Paris.

Ifølge Torben Vognsen er kvaliteten nu så god, at de for alvor kan blive en konkurrent til de traditionelle smartphones.

- Det startede med noget, der mest virkede som to smartphones holdt sammen med hængsler. Sådan er det ikke længere. Hængslerne er ikke længere skrøbelige. Telefonerne er blevet tilpas tynde og folden i skærmen tilpas lille, siger Torben Vognsen efter at have set Samsungs nyeste foldbare telefoner, Galaxy Z Fold 6 og Z Flip 6.

De to nye telefoner kommer til at koste henholdsvis 15.699 kroner og 9499 kroner. Prisen stiger, hvis man vil have telefoner med højere specifikationer.

De forholdsvis høje priser har formentlig også været medvirkende årsag til, at de foldbare smartphones ikke er blevet allemandseje.

- De henvender sig nok først og fremmest til business-segmentet og så de virkelige entusiaster. Men det kommer nok til at brede sig til flere, vurderer Torben Vognsen.

Mens mange af de store smartphoneproducenter er hoppet med på den foldbare bølge, er verdens største producent, amerikanske Apple, aldrig gået med. Men det kan komme, forudser Torben Vognsen.

- Hos Apple har man bare ventet og ladet andre, som for eksempel Samsung, lave arbejdet med at komme forbi børnesygdommene. Man kan imidlertid se på blandt andet Apples patenter, at de gør sig klar til at kunne komme med, siger techredaktøren.

Samsungs nye foldbare telefoner havner i butikkerne torsdag, men kan allerede bestilles online fra onsdag.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere