Tech

ons, 20 mar 2024

Starlink-mission en succes: SpaceX sender Falcon 9-raket afsted med 22 satellitter

Foto : Pexels

Der er fuld fart på SpaceX. Udover den tredje test af Starship-raketten d. 14. marts har de nemlig også fået sendt 22 Starlink-satellitter afsted med deres Falcon 9-raket. Satellitterne skal være en del af fremtidens bredbåndskonstellation Starlink – og opsendelsen var en succes.

Opsendelsen skete fra Vandenberg Space Force Base, Space Launch Complex 4 East (SLC-4E) i Californien mandag d. 18. marts klokken 19.28 lokaltid. Turen var den 26. af sin slags i 2024, ifølge SpaceFlightNow.com.

10. gang for Falcon 9-raketten

Missionen Starlink 7-16 er ikke første gang, at Falcon 9-raketten har været i rummet. Det er nemlig 10. gang at SpaceX-raketten med nummeret B1075 sendes afsted, hvilket inkluderer 7 Starlink-missioner og 2 missioner for U.S. Space Development Agency.

Det tog ikke mere end 8 minutter og 30 sekunder, før Falcon 9-raketten igen landede sikkert på droneskibet ”Of Course I Still Love You” i Stillehavet – som planlagt. Det var den 86. landing på droneskibet, og SpaceX har nu gennemført 285. booster-landinger til dato.

Store planer for samarbejdet mellem NASA og SpaceX

Mens Starlink-missionen er undervejs, arbejder SpaceX sammen med NASA på at forberede endnu en opsendelse. Denne gang skal en såkaldt ”Cargo Dragon” sendes afsted fra Space Launch Complex 40 (SLC-40), der tilhører Cape Canaveral Space Force Station i Florida.

En Cargo Dragon er et fartøj i SpaceX’s flåde, der har til formål at fragte både gods og forsyninger til Den Internationale Rumstation, ISS. Foruden Cargo Dragon findes også en Crew Dragon, der er et transportfartøj til astronauter.

Opsendelsen er den 30. af sin slags under kontrakten Commercial Resupply Services (CRS), som SpaceX har indgået med NASA, hvor målet er at transportere gods til stationer i rummet.

En ganske særlig mission

Den kommende mission er lidt særlig, da det er første gang at en 2. generations Dragon skal opsendes fra SLC-40 til Den Internationale Rumstation. Den første Dragon kom afsted med den første Falcon 9-raket I 2021, men efter en CRS-20-mission i marts 2020 blev den første Dragon pensioneret. Nu er den anden Dragon klar til at tage over.

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere