Topledere

man, 08 maj 2023

Thise Mejeri sætter navn på ny Administrerende Direktør (CEO)

Svend Schou Borch

Pressemeddelelse

8.5.2023 11:30:00 CEST | Thise Mejeri

Det bliver den 52-årige Svend Schou Borch, som senere i år overtager posten som administrerende direktør på Thise Mejeri efter Poul Pedersen, som tidligere i år meddelte, at han fratræder stillingen for at gå på pension. Den nøjagtige dato er endnu ikke fastsat, men forventes at blive i løbet af efteråret.

Svend Schou Borch medbringer over 20 års ledelseserfaring fra den danske og internationale fødevarebranche og har arbejdet intensivt med FMCG på både den kommercielle og produktionsmæssige side.

Han har siden 2018 siddet i en lignende rolle hos Atria Danmark i Horsens med kendte brands som 3-Stjernet og Aalbæk Specialiteter i porteføljen, og før det været administrerende direktør for et af landets største kyllingeslagterier, nemlig HKScan i Vinderup.

Endvidere har Svend Schou Borch gennem sin tid hos Tican Amba solid erfaring fra andelsejede virksomheder, og medbringer desuden omfattende international erfaring fra 7 år hos Carlsberg Breweries i København og Vietnam.

Bestyrelsesformand for Thise Mejeri, Arne Bisgaard udtaler:

Vi er meget glade for at have ansat Svend Schou Borch. Vi har været gennem et længere rekrutteringsforløb med mange gode kandidater, og vi mener, vi har valgt den absolut stærkeste. Svends kompetencer, meritter og ikke mindst personlige egenskaber gør, at vi er overbeviste og trygge ved at lade ham tage over efter Poul Pedersen mangeårige virke på sammen post.

Thise Mejeri står overfor en spændende fremtid. Svends styrker indenfor ledelse, strategi, finansiel styring, drift og forretningsudvikling gør ham til den perfekte person til at føre Thise Mejeri videre.

Thise Mejeri bygger på et fundament af økologi, dyrevelfærd og velsmagende produkter som vore andelshavere leverer ind til hver dag. Og med Svend ombord mener vi, at vi har den rette person til fortsat at sikre vore andelshavere konkurrencedygtige betingelser.

Vi glæder os til at ønske Svend velkommen på Thise Mejeri.

Svend Schou Borch udtaler:

Jeg har haft 5 fantastiske år hos Atria Danmark, og det har været et privilegium at stå i spidsen for et fantastisk hold af kompetente og engagerede kollegaer. Derfor bliver det også med stort vemod, når jeg i efteråret forlader virksomheden.

Men da muligheden for at blive en del af Thise Mejeri og overtage roret efter Poul Pedersen opstod, var jeg ikke i tvivl om, at dette var et perfekt match. Thise Mejeri er bygget op omkring nogle meget stærke værdier og en brændende økologisk vision. Dette ses i alt, hvad virksomheden foretager sig, og kan smages i de mange produkter, som virksomheden tilbyder danske og internationale forbrugere.

Jeg glæder mig utroligt meget til at møde andelshaverne, medarbejderne og blive en del af Thise-kulturen. Thise Mejeri har under Poul Pedersens ledelse gennemgået en enestående udvikling, og det bliver derfor nogle store sko at skulle udfylde, men jeg ser frem til at komme i gang med opgaven!

Andre læser også

Danmarks største forsvarsfirma øger salg og indtjening i konfliktår Terma løfter sløret for strategi med ambitionen om at fordoble omsætningen ov... Læs mere
Raoul Grünthal bliver formand i JP/Politikens Hus Lars Munch stopper som formand i JP/Politikens Hus efter få uger. Han bliver fo... Læs mere
Styrelse sender i maj endelige vurderinger for ejerlejligheder Det bliver første gang i cirka ti år, at landets ejere af cirka 300.000 ejerle... Læs mere
Stine Bosse vil erstatte den danske krone med euroen I en valgtest har Stine Bosse erklæret sig helt enig i at erstatte den danske k... Læs mere
Venstres formand vil bruge nyfundne penge på at sænke skatten Troels Lund Poulsen kan ikke forestille sig en aftale i regeringen om brug af r... Læs mere