Udland

man, 29 apr 2024

840.000 har ansøgt om startnummer til maraton i London i 2025

Maratonløbet blev første gang indført som OL-disciplin ved De Olympiske Lege i London i 1908. Billedet her er fra London Marathon 21. april.
Henry Nicholls/Ritzau Scanpix Maratonløbet blev første gang indført som OL-disciplin ved De Olympiske Lege i London i 1908. Billedet her er fra London Marathon 21. april.

Der er populært at løbe med ved det årlige maraton gennem den britiske hovedstad.

840.000 håber at kunne klistre et startnummer på brystet til London Marathon i 2025. Det er rekordmange, skriver nyhedsbureauet dpa.

Den hidtidige rekord blev sat i 2023, hvor der var 578.000 ansøgere til de dengang i alt 53.000 pladser.

Af de mere end 670.000 britiske ansøgere ved næste års maraton er 55 procent mænd, mens 49 procent er kvinder. 0,6 procent er tilmeldt i kategorien nonbinær.

Dette års maraton blev løbet 21. april, hvor kenyanske Alexander Mutiso kom i mål med bedste tid. Det tog ham to timer, fire minutter og et sekund at løbe distancen.

Den 71-årige milliardær Jim Ratcliffe gennemførte også løbet med en tid på fire timer og 30 minutter. Han ejer en del af fodboldklubben Manchester United, hvorfor han også hastede videre til Wembley for at overvære en kamp mellem Machester-klubben og Coventry.

- Der er nogle paralleller mellem fodbold og maraton, sagde den 71-årige efter løbet til BBC.

Den præcise distance for et maratonløb er 42,195 kilometer.

Maratonløbet stammer fra den græske legende om Pheidippides, der efter sigende løb barfodet fra byen Marathon og til den græske hovedstad, Athen.

Her skulle han aflevere budskabet om den athenske hærs sejr over perserne. Da han havde overbragt beskeden, faldt han død om af anstrengelse.

Maratonløbet blev første gang indført som OL-disciplin ved De Olympiske Lege i London i 1908. Af hensyn til den britiske kongefamilie skulle ruten gå forbi den kongelige residens Windsor Castle og blev derfor 42,195 kilometer lang.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere