Udland

tir, 26 mar 2024

Florida indfører forbud mod sociale medier for børn under 14 år

Forbuddet blev mandag underskrevet af Floridas guvernør, Ron DeSantis. (Arkivfoto).
Joe Raedle/Ritzau Scanpix Forbuddet blev mandag underskrevet af Floridas guvernør, Ron DeSantis. (Arkivfoto).

Floridas guvernør, Ron DeSantis, har mandag underskrevet et forbud mod at oprette en konto på sociale medier for børn under 14 år.

Det skriver mediet NBC News.

Forbuddet pålægger også sociale medier at slette allerede eksisterende konti, hvis de tilhører børn under 14 år.

- Vi prøver at hjælpe forældre med at navigere i opdragelsen af deres børn, sagde republikanske DeSantis i forbindelse med underskrivelsen af loven, skriver NBC News.

Flere andre delstater har indført lignende forbud, som en organisation ved navn NetChoice bestående af selskaber som Meta, der står bag Facebook og Instagram, samt Google og X har udfordret i retten.

Den nye lov træder ifølge NBC News i kraft i januar 2025 og kommer på et tidspunkt, hvor sociale mediers indflydelse på børn og unge i USA og resten af verden er til debat.

Den demokratiske leder i Senatet, Chuck Schumer, modtog i december et brev fra over 200 organisationer, som opfordrede de amerikanske lovgivere til at vedtage en lov om tryghed på sociale medie.

Som følge af det lovforslag, som går under navnet Kids Online Safety Act, vil sociale medier blive stillet til ansvar for indhold, der kan være til skade for børns mentale helbred.

Også i Danmark er børn og unges brug af sociale medier til debat.

Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) sagde i et interview med avisen Politiken i december, at Danmark har svigtet børn og unge ved at frarøve dem evnen til at fordybe sig på grund af en ukritisk begejstring for den teknologiske udvikling.

- Vi skylder den generation en kæmpestor undskyldning. Hvis velfærdssamfundet har en trosbekendelse, så er det folkeskolens formålsparagraf. Her står der, at vi skal give børn og unge fordybelse, sagde han til Politiken.

- Vi har ikke fået givet fordybelsen videre. Det er et svigt. Og vi har ikke gjort det, fordi vi har været digitaliseringsbegejstrede og naive.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere