Udland

fre, 01 mar 2024

Hamas melder syv gidsler dræbt i israelske angreb

Mange palæstinensere var samlet til ugens vigtigste bøn ved ruinerne af moskéen al-Faruq i byen Rafah i den sydlige del af Gazastriben fredag. De fortsatte israelske bombardementer af Gazastriben har ifølge Hamas' væbnede gren kostet syv gidsler livet.
Said Khatib/Ritzau Scanpix Mange palæstinensere var samlet til ugens vigtigste bøn ved ruinerne af moskéen al-Faruq i byen Rafah i den sydlige del af Gazastriben fredag. De fortsatte israelske bombardementer af Gazastriben har ifølge Hamas' væbnede gren kostet syv gidsler livet.

Syv gidsler, der var tilbageholdt i Gazastriben, er dræbt i det israelske militærs bombardementer.

Det siger en talsmand for Hamas' væbnede gren, al-Qassam Brigaderne, fredag ifølge Reuters.

Det er ikke umiddelbart oplyst, hvornår de syv gidsler døde.

Det er heller ikke muligt at få oplysningen bekræftet fra anden side.

Talsmand Abu Ubaida meddeler i samme ombæring, at det samlede antal gidsler, der er dræbt på grund af Israels militære offensiv i Gazastriben, nu har rundet 70.

Det skriver han på beskedtjenesten Telegram.

Israels militær indledte en omfattende offensiv mod den militante Hamas-bevægelse i Gazastriben få timer efter, at Hamas havde angrebet Israel om morgenen 7. oktober 2023.

Hamas dræbte knap 1200 mennesker i det sydlige Israel og tvang mindst 250 andre med sig til Gazastriben. Siden er 105 af gidslerne blevet frigivet.

Omkring 130 menes dog stadig at være tilbageholdt i Gazastriben. Af dem har Israel tidligere sagt, at 31 af dem formodes at være døde. Blandt de døde er seks soldater.

Det er ikke umiddelbart klart, hvorfor der er så stor forskel på Hamas' og Israels respektive opgørelser over antallet af dræbte gidsler.

Israels militære offensiv har foreløbig kostet over 30.000 mennesker livet i Gazastriben. Det viser en opgørelse fra sundhedsministeriet i det Hamas-kontrollerede område.

Langt størstedelen af de palæstinensiske ofre er kvinder og børn, har såvel ministeriet som FN og USA meddelt.

Kilde: /ritzau/Reuters

Andre læser også

Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere
Finsk selskab vil overtage Topdanmark Det finske forsikringsselskab Sampo har fremlagt et tilbud om at købe alle akti... Læs mere