Udland

lør, 09 mar 2024

Johanne har det sorte bælte og måske snart en Miss World-krone

Her på billedet kan man se en håndfuld af deltagerne ved den 71ende Miss World-konkurrence. Billedet er taget 7. marts. (Arkivfoto).
Rafiq Maqbool/Ritzau Scanpix Her på billedet kan man se en håndfuld af deltagerne ved den 71ende Miss World-konkurrence. Billedet er taget 7. marts. (Arkivfoto).

I den indiske by Mumbai befinder der sig lige nu 112 spændte skønhedsdronninger fra hele verden.

Lørdag 9. marts løber Miss World-finalen nemlig af stablen. Her vil en af deltagerne modtage sin krone fra sidste års vinder, Karolina Bielawska fra Polen.

Danmark er ved den 71ende Miss World-konkurrence repræsenteret af 22-årige Johanne Grundt Hansen fra Fensmark.

Hun blev kronet som Miss Danmark i 2021 og er altså nu draget til Indien for at forsøge at hive Miss World-kronen hjem.

Johanne har trænet karate siden hun var otte år og fik i sommeren 2019 det sorte bælte i kampsporten.

Da hun vandt Miss Danmark-konkurrencen i 2021, blev hun da også belønnet for dette i en delkonkurrence - hun vandt nemlig titlen som Miss-Sport.

Det skrev Sjællandske i forbindelse med Johanne Grundt Hansens Miss Danmark-sejr.

- Jeg tror, at det er fordi karate ikke er en typisk sportsgren for piger. Vi har hver især skullet sende en video med et af vores talenter - en sport eller andet, sagde hun til mediet dengang.

- Og jeg brænder virkelig for karate, så det er en rigtig fed pris at modtage. Man bliver anerkendt for den sport, som man er god til.

En af Johanne Grundt Hansens mærkesager er fokus på plastik i verdenshavene.

I en video, der er lagt op på Miss Danmarks Facebook-side, fortæller Johanne Grundt Hansen, at hun har sejlet hele sit liv, og at havet derfor har en særlig betydning for hende.

- Jeg vil gerne sætte fokus på problemet med plastik i verdenshavene. Jeg er utroligt stolt over, at jeg kan kalde mig selv ambassadør for den danske miljøorganisation Plastic Change.

Johanne Grundt Hansen vil efter sine sabbatår gerne studere kinesisk, og senere hen kombinere med noget indenfor handel med henblik på at arbejde i virksomheder, der handler med Kina, skriver Sjællandske.

Miss World-konkurrencen begyndte 18. februar og slutter ved kroningen lørdag. Showet starter klokken 15.00 dansk tid og slutter klokken 18.00.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere