Udland

man, 04 mar 2024

Kong Harald er blevet indlagt ved hjemkomsten til Norge

Et Boeing 737-700 fly fra luftfartsselskabet SAS fragtede den norske konge hjem, efter at han havde været indlagt på et hospital under en ferie i Malaysia. Her ses flyet i lufthavnen på ferieøen Langkawi, hvor det lettede fra klokken 6 søndag morgen dansk tid.
Mohd Rasfan/Ritzau Scanpix Et Boeing 737-700 fly fra luftfartsselskabet SAS fragtede den norske konge hjem, efter at han havde været indlagt på et hospital under en ferie i Malaysia. Her ses flyet i lufthavnen på ferieøen Langkawi, hvor det lettede fra klokken 6 søndag morgen dansk tid.

Norges 87-årige kong Harald skal have behandling og ro på et norsk hospital i nogle dage, efter at han søndag aften er vendt hjem med fly til Oslo.

Det oplyser det norske kongehus ifølge nyhedsbureauet NTB.

- Kongen indlægges på Rigshospitalet til undersøgelser. Kongen bliver på sygehuset i nogle dage for at få behandling og ro, skriver kongehuset i en meddelelse.

I en meddelelse ønsker statsminister Jonas Gahr Støre kongen velkommen hjem til Oslo igen.

- Jeg er glad for, at rejsen gik godt, og at kongen nu er trygt hjemme i Norge, siger Støre til NTB.

- Jeg ønsker vores konge fortsat god bedring og ser frem til, at han kan fortsætte det gode og vigtige job, han udfører for vores land, lyder det fra statsministeren.

Han takker samtidig alle, der har været med til at tilrettelægge hjemrejsen for kongen og dronningen. Det gælder både i Malaysia og Norge.

Tidligere søndag skrev kongehuset, at kong Harald er sygemeldt i to uger. I den periode overtager kronprins Haakon hans opgaver.

På grund af en infektion har kong Harald været indlagt på et hospital i Malaysia, hvor han var på ferie sammen med dronning Sonja.

Lørdag fik han en midlertidig pacemaker, der skulle gøre hjemrejsen mere sikker for ham.

Den norske konge og dronning blev fløjet hjem i et evakueringsfly fra SAS. Det er et fly af typen Boeing 737-700, der er bygget om til at kunne transportere syge og sårede.

Flyet blev fulgt af over 94.000 mennesker på overvågningstjenesten Flightradar24, da det landede i Gardermoen-lufthavnen i Oslo søndag aften kort før klokken 23.

I løbet af dagen har flere tusinde mennesker fulgt kongens rejse fra ferieøen Langkawi i Malaysia til Oslo. Undervejs foretog flyet en mellemlanding i De Forenede Arabiske Emirater, viser data fra Flightradar24.

Kilde: /ritzau/NTB

Andre læser også

Norwegian-overskud skrumper trods omsætningsfremgang Norwegian øgede omsætningen med 36 procent i andet kvartal i år. Nettoresulta... Læs mere
Erhvervsminister skal forholde sig til turistskat i København På Københavns Rådhus er der udarbejdet fire modeller for en særafgift for tu... Læs mere
Faldende inflation i USA kan betyde lavere rente på danske boliglån Inflationen i USA er faldet fra 3,3 procent til 3,0 procent fra maj til juni, og... Læs mere
Danmark skal bidrage til en million angrebsdroner til Ukraine Koalitionen ledet af Letland, Storbritannien og Ukraine skal sikre en million an... Læs mere
Sommerhuspriserne når højeste niveau i 13 år Ifølge Boligsidens markedsindeks var sommerhuspriserne i juni på deres højest... Læs mere