Udland

tor, 11 apr 2024

Medie: USA venter stort angreb mod Israel fra Iran eller allierede

Røg stiger op på grænsen mellem Libanon og Israel, hvor der jævnligt er raketangreb. I Libanon holder Irans allierede Hizbollah til. (Arkivfoto).
Ayal Margolin/Reuters Røg stiger op på grænsen mellem Libanon og Israel, hvor der jævnligt er raketangreb. I Libanon holder Irans allierede Hizbollah til. (Arkivfoto).

USA og allierede venter snart et større missil- eller droneangreb mod Israel fra Iran eller Iran-allierede grupper som eksempelvis Hizbollah eller houthierne.

Det skriver mediet Bloomberg onsdag med henvisning til personer, der har kendskab til efterretningerne.

Angrebet kan ske i de kommende dage, siger personerne. De kræver at være anonyme for at kunne tale om emnet.

Det mulige angreb beskrives som et, der vil udgøre "en markant udvidelse af den seks måneder gamle konflikt".

Vurderingen fra amerikanske og israelske efterretningstjenester er, at det ikke handler om, hvorvidt et angreb vil finde sted. Det handler om hvornår.

I begyndelsen af april blev to generaler fra Irans Revolutionsgarde og en række andre personer dræbt i Syriens hovedstad, Damaskus, da diplomatiske bygninger tilhørende Iran blev bombet.

Iran har sagt, at det vil hævne angrebet, som det giver Israel skylden for. Israel har ikke sagt, at det står bag angrebet.

Nu oplyser vestlige allierede til den israelske regering, at regeringsbygninger og militære bygninger måske vil blive mål for det ventede angreb, men ikke civile anlæg. Det skriver Bloomberg.

Angrebet vil ikke nødvendigvis komme nordfra, lyder det videre. Her holder Hizbollah-bevægelsen til i Libanon. Der er jævnligt raketangreb over grænsen mellem Israel og Libanon.

Ayatollah Ali Khamenei, Irans øverste leder, sagde tidligere onsdag, at Israel "skal straffes og vil blive det" for angrebet i Syrien.

Bloomberg-artiklen beskriver, at udenlandske diplomatiske missioner i Israel forbereder sig på mulige angreb og har lavet beredskabsplaner for evakueringer. Der skulle dog ikke være umiddelbare planer om evakuering af vestlige diplomatiske missioner.

Israels udenrigsminister, Israel Katz, sagde onsdag på det sociale medie X, at Israel vil angribe og ramme Iran på dets eget territorium, hvis iranerne angriber Israel fra deres eget territorium.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere