Udland

fre, 01 mar 2024

Politiet anholder franske landmænd under demo ved Triumfbuen

Landmændene har fredag blokeret trafikken ved Triumfbuen i Paris.
Thomas Samson/Ritzau Scanpix Landmændene har fredag blokeret trafikken ved Triumfbuen i Paris.

Fransk politi har fredag morgen anholdt 66 personer under en demonstration arrangeret af franske landmænd på boulevarden Champs-Élysées og omkring Triumfbuen i det centrale Paris.

Demonstrationen begyndte natten til fredag.

Landmændene demonstrerer for at "redde fransk landbrug". Det har landmænd gjort i flere europæiske lande den seneste tid, hvor de har udtrykt deres utilfredshed med skærpede miljøkrav.

Landmændene mener også, at deres forretninger er truet af billige importprodukter fra lande uden for EU.

Demonstrationen i Paris finder sted på Champs-Élysées og ved Triumfbuen, som ligger for enden af boulevarden.

Trafikken rundt om Triumfbuen, som udgør midten af en rundkørsel med 12 tilstødende avenuer, er blokeret af traktorer og halmballer.

Landmanden Axel Masson fortæller, at der allerede klokken 03.00 var cirka 100 landmænd forsamlet ved Triumfbuen.

Fredag morgen uddelte flere af landmændene poser med kartofler til bilister, som sad fast i trafikken i det parisiske knudepunkt.

Flere demonstranter så ud til at sludre med politiet, før betjente skred til anholdelse og altså anholdt 66 personer.

Ifølge de franske landmænds sammenslutning er 45 procent af landbrugene i Frankrig i økonomisk knibe.

Derfor kræver landmændene øjeblikkelig politisk handling for at lette presset på branchen.

Landmænd har afholdt adskillige demonstrationer i Frankrig de seneste måneder. Tidligere har de blandt andet blokeret landets motorveje.

Sidste lørdag stormede landmænd et dyrskue i Paris, som præsident Emmanuel Macron skulle besøge samme dag. Landmændene krævede præsidentens afgang.

Tidligere i februar lovede den franske regering, at den vil komme landmændene i møde med en ny reformpakke rettet mod landbruget.

Kilde: /ritzau/AFP

Andre læser også

Valgnævn afviser Lars Boje Mathiesens ønsker til partinavn Lars Boje Mathiesens nye parti kommer ikke til at hedde hverken Danmarks Bedste ... Læs mere
Eksperter foreslår ny reform trods rekordhøj beskæftigelse Der har aldrig været flere i job i Danmark, og ekspertgruppe lægger op til den... Læs mere
Måling: SF overhaler S og er landets største parti SF overhaler S med 18,8 procent af stemmerne, mens regeringspartiet går tilbage... Læs mere
Carlsberg kan tappe britisk Pepsi med muligt milliardopkøb Det kan blive til et samarbejde mellem Carlsberg og PepsiCo, hvis dansk opkøb a... Læs mere