Udland

ons, 21 feb 2024

Rapport: Hamas brugte systematisk seksuel vold mod civile

En israelsk soldat sørger på det sted, hvor over 300 mennesker blev dræbt under musikfestivalen Nova om morgenen den 7. oktober 2023. En rapport fra en israelsk organisation tyder på, at Hamas begik voldtægt og andre seksuelle overgreb mod nogle af ofrene for angrebet. (Arkivfoto)
Maya Alleruzzo/Ritzau Scanpix En israelsk soldat sørger på det sted, hvor over 300 mennesker blev dræbt under musikfestivalen Nova om morgenen den 7. oktober 2023. En rapport fra en israelsk organisation tyder på, at Hamas begik voldtægt og andre seksuelle overgreb mod nogle af ofrene for angrebet. (Arkivfoto)

Det angreb, den militante palæstinensiske Hamas-bevægelse gennemførte mod Israel 7. oktober sidste år, indebar systematiske og overlagte seksuelle overgreb mod civile.

Det konstaterer en rapport fra en israelsk paraplyorganisation, der bekæmper seksuel vold.

Israelske myndigheder har gentagne gange beskyldt de militante palæstinensere for at begå voldtægt og andre seksualforbrydelser under angrebet i oktober.

Men mangel på beviser og vidneudsagn har gjort det vanskeligt at vurdere omfanget af disse overgreb.

Onsdag konkluderer en ny rapport fra Sammenslutningen af Voldtægtskrisecentre i Israel, at de seksuelle overgreb, der blev begået 7. oktober, ligner "mønstre af seksuel vold i krigstid, som er dokumenteret i litteratur".

Ifølge rapporten skete der voldtægter og andre former for overgreb de steder, hvor Hamas koncentrerede sit angreb.

Det var musikfestivalen Nova og i private hjem i kibbutzer tæt ved grænsen til Gazastriben.

Desuden er der meldinger om, at nogle af de omkring 250 mennesker, der blev tvunget med til Gazastriben som gidsler, blev udsat for overgreb, skriver organisationen.

Rapporten er baseret på interviews, vidneudsagn samt både offentlige og hemmeligstemplede informationer.

Men der er ikke udsagn direkte fra nogen af ofrene.

I kibbutzen Beeri, hvor dusinvis af beboere blev dræbt, fandt israelsk redningsmandskab "lig med tegn på seksuelle overgreb", skriver Sammenslutningen af Voldtægtskrisecentre i Israel.

- Mange af voldtægterne blev begået som en gruppe med deltagelse af voldelige terrorister, lyder det i rapporten.

På en militærbase, der kom under angreb fra Hamas, har en officer efterfølgende forklaret, at der var tegn på seksuel vold mod mindst ti kvindelige soldater.

I rapporten, der indeholder voldsomme beskrivelser, står der videre, at også mænd blev udsat for skamfering af deres kønsorganer.

Hamas har tidligere afvist anklager fra israelske myndigheder om, at gruppens medlemmer begik seksuelle overgreb.

Vidneudsagn fra nogle af de gidsler, der er blevet frigivet fra Gazastriben, tyder også på, at andre gidsler er blevet udsat for seksuelle overgreb, mens de var i Hamas' varetægt der.

Chen og Agam Goldstein, som blev frigivet efter 51 dage i fangenskab, fortæller, at de mødte "mindst tre kvindelige gidsler, som havde været udsat for seksuelle overgreb under deres fangenskab".

Omkring 1160 mennesker blev dræbt under Hamas' angreb i Israel 7. oktober.

Efterfølgende indledte Israel en storstilet offensiv i Gazastriben, der har kostet mindst 29.313 mennesker livet.

Kilde: /ritzau/AFP

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere