Udland

tor, 14 mar 2024

Rusland frygter storstilede hackerangreb under præsidentvalget

Et valgsted bliver gjort klar i Ruslands hovedstad, Moskva.
Alexander Nemenov/Ritzau Scanpix Et valgsted bliver gjort klar i Ruslands hovedstad, Moskva.

Hackere går målrettet efter det russiske valgsystem.

I hvert fald hvis man skal tro landets valgmyndigheder, som forbereder sig på præsidentvalget, der finder sted fra fredag til søndag.

Ifølge den russiske valgmyndighed (CEC) er dens hjemmeside blevet udsat for 12 millioner hackerangreb under den igangværende valgkamp, skriver det statslige russiske nyhedsbureau Tass.

Samtidig frygter Rusland, at valgsystemet bliver udsat for storstilede hackerangreb i forbindelse med præsidentvalget i weekenden.

Det siger Ruslands minister for digital udvikling, Maksut Shadaev.

Tidligere torsdag opfordrede Ruslands præsident, Vladimir Putin, russerne til at bakke op om hans kandidatur i en svær tid.

Reelt er Putin den eneste kandidat ved valget.

- Jeg er overbevist om, at I indser, hvilken svært tid vores land gennemgår, hvilke komplekse udfordringer vi står overfor på næsten alle områder.

- Og for at kunne fortsætte med at reagere på dem med værdighed og for at kunne overkomme udfordringerne er vi nødt til fortsat at være forenede og selvsikre, sagde Putin ifølge nyhedsbureauet AFP.

Hvis Putin vinder valget, kan han blive på posten mindst indtil 2030.

Dermed har han ifølge AFP blive den længst siddende russiske regeringsleder siden Katarina den Store. Hun regerede landet fra 1762 til 1796.

Vladimir Putin blev premierminister efter Boris Jeltsin i 1999. Siden har været ved magten som enten premierminister eller præsident.

Præsidentvalget bliver ikke kun holdt i Rusland, men også i fire ukrainske regioner, som Rusland hævder at have annekteret under krigen i nabolandet.

Det drejer sig om Donetsk, Kherson, Luhansk og Zaporizjzja.

Desuden vil russiske myndigheder ifølge AFP afholde valg på Krim-halvøen, som Rusland annekterede i 2014. Hverken annekteringen af Krim eller de fire øvrige ukrainske regioner er anerkendt internationalt.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere