Udland

lør, 13 apr 2024

Statsmedie: Iranske styrker går om bord på skib knyttet til Israel

Personer fra Irans Revolutionsgarde firer sig ned fra helikopter på skib.
Uncredited/Ritzau Scanpix Personer fra Irans Revolutionsgarde firer sig ned fra helikopter på skib.

Irans Revolutionsgarde har lørdag beslaglagt et skib med "forbindelse til Israel".

Det skriver Irans statslige nyhedsbureau Irna, mens situationen mellem Iran og Israel er højspændt efter et nyligt formodet israelsk luftangreb i Damaskus.

Det beslaglagte skib er ifølge Irna MSC "Aries", som har tilknytning til det internationale shippingselskab Zodiac Maritime. Det er delvist ejet af den israelske forretningsmand Eyal Ofer.

Skibet er drevet af selskabet MSC, som bekræfter, at Iran har taget kontrol over skibet. MSC arbejder med "relevante myndigheder" for at sikre besætningen på 25 personer og få dem tilbage.

Skibet er blevet beslaglagt tæt på Hormuzstrædet ved indsejlingen til Den Persiske Golf.

Det var en helikopter fra Irans Revolutionsgardes specialstyrker, som var med til at tage kontrol over skibet ifølge det officielle iranske medie.

På billeder, som nyhedsbureauet AP er i besiddelse af, kan man se styrker fra revolutionsgarden hejse sig ned på skibet.

Sikkerhedsfirmaet Ambrey siger ifølge AFP, at det har set billeder af mindst tre personer, der firer sig ned fra en helikopter på det, der "lader til at være et containerskib".

Irans Revolutionsgarde har "tidligere brugt denne metode til at borde og beslaglægge skibe i Hormuzstrædet", tilføjer Ambrey.

Israels militær er i højt beredskab, siger militærtalsmand Daniel Hagari.

- Iran vil mærke konsekvenserne af at vælge at eskalere situationen yderligere, siger han.

Iran har sagt, at det vil gengælde et angreb på det iranske konsulat i Damaskus i Syrien i sidste uge, hvor syv iranere blev dræbt. Heriblandt to topofficerer fra revolutionsgarden.

Angrebet formodes at have været israelsk.

De seneste dage her der gentagne gange været meldinger om et snarligt luftangreb på Israel fra Iran eller Iran-allierede grupper som Hizbollah eller houthierne.

USA's præsident, Joe Biden, sagde fredag, at han forventer et angreb "snart".

- Vi er dedikerede i vores forsvar for Israel. Vi vil støtte Israel, sagde Biden til journalister ifølge Reuters.

- Så lad være, sagde han henvendt til Iran.

Kilde: /ritzau/Reuters

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere