Udland

tor, 29 feb 2024

Thailand vil stramme sin lovgivning for marihuana

"We sell weed (vi sælger marihuana, red.)" skrevet uden for en butik i Thailands hovedstad Bangkok. Siden det i 2022 blev lovligt at bruge rekreativt, har industrien taget fart i landet. (Arkivfoto).
Carola Frentzen/Ritzau Scanpix "We sell weed (vi sælger marihuana, red.)" skrevet uden for en butik i Thailands hovedstad Bangkok. Siden det i 2022 blev lovligt at bruge rekreativt, har industrien taget fart i landet. (Arkivfoto).

I Thailand vil man mod slutningen af 2024 forbyde rekreativt brug af marihuana.

Det siger landets sundhedsminister til nyhedsbureauet Reuters.

Marihuana skal dog fortsat være tilladt til medicinsk brug, lyder det.

Thailand var det første land i Sydøstasien til at afkriminalisere stoffet. Det blev i 2018 tilladt at bruge til medicinsk brug og i forskning, og i 2022 blev det også tilladt til rekreativt brug. Det blev samtidig tilladt at dyrke til privat brug.

Den beslutning skabte en industri, der vurderes at nå en værdi på op mod 1,2 milliarder dollar - omkring 8,3 milliarder kroner - i 2025.

Der er som følge åbnet titusindvis af butikker, der sælger cannabisprodukter, ligesom spasteder, restauranter og festivaler har taget det lovlige salg af marihuana til sig.

Lovforslaget om et forbud skal næste måned til godkendelse i kabinettet, inden det når parlamentet.

Kritikere at den nuværende lovgivning mener, at den i sin tid blev hastet igennem.

- Uden loven til at regulere cannabis, vil det blive misbrugt, siger sundhedsminister Cholnan Srikaew med henvisning til det rekreative brug.

- Misbrugen af cannabis har en negativ effekt på thailandske børn. På den lange bane kan det åbne døren til brug af andre stoffer, lyder det videre fra ministeren.

Han anslår, at der findes omkring 20.000 lovligt registrerede butikker, der sælger Marihuana.

- Med den nye lov vil cannabisproduktionen blive kontrolleret, så det at dyrke planten vil kræve tilladelse. Vi vil støtte det, når det kommer til medicin- og sundhedsindustrien.

Lovforslaget lægger op til en møde på 60.000 baht - omkring 11.500 kroner - for rekreativt brug af marihuana.

De, der sælger stoffet til rekreativt brug eller deltager i at reklamere for udstyr til brug af marihuana, herunder apparater til at ryge det, risikerer fængsel i op mod et år, en bøde på 100.000 baht, 19.000 kroner, eller begge dele.

Regeringen anerkender den økonomi og industri, som det lovlige salg har medført, og vil derfor give industriens forretninger tid til at omstille sig til den nye lovgivning, siger Cholnan Srikaew.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere