Udland

søn, 07 apr 2024

Titusinder demonstrerede mod Orban i hjertet af Budapest

Massedemonstration i Budapest blev ledet af advokaten og oppositionspolitikeren Peter Magyar, som er en af Viktor Orbans stærkeste kritikere. Han anklager den politiske ledelse i landet for at være gennemsyret af korruption.
Attila Kisbenedek/Ritzau Scanpix Massedemonstration i Budapest blev ledet af advokaten og oppositionspolitikeren Peter Magyar, som er en af Viktor Orbans stærkeste kritikere. Han anklager den politiske ledelse i landet for at være gennemsyret af korruption.

Titusindvis af mennesker demonstrerede lørdag i Ungarns hovedstad, Budapest, for at vise deres utilfredshed med premierminister Viktor Orbán og hans regering.

Demonstranterne fyldte gaderne i hele den ungarske hovedstad og marcherede mod parlamentet, mens de råbte slagord som "Vi er ikke bange!" og "Orban, træd tilbage!"

Mange af demonstranterne viftede med ungarske flag og havde klædt sig i nationalflagets farver - rødt, hvidt og grønt. Det er de samme farver, som Orbans parti Fidez har anvendt som partifarver i mange år.

- Dette er Ungarns nationalfarver, ikke regeringens, sagde en 24-årig demonstrant ved navn Lejla, som havde rejst til Budapest fra byen Sopron for at deltage i den regeringsfjendtlige demonstration.

Massedemonstrationen blev ledet af advokaten og oppositionspolitikeren Peter Magyar, som er en af Orbans stærkeste kritikere. Han anklager den politiske ledelse i landet for at være gennemsyret af korruption.

Den 43-årige Magyar var tidligere gift med en af Orbans nære allierede, Judit Varga. Hun gik af som justitsminister i februar efter en politisk skandale, som også involverede ekspræsident Katali Novak.

Magyar dannede for nylig en politisk bevægelse, der har som mål at udfordre Orban og regeringspartiet Fidez.

I en meningsmåling udført af det ungarske Median-institut i marts, svarede 13 procent af de adspurgte, at de vil støtte Magyars parti.

Tre demonstranter, som Reuters har talt med, siger, at Magyar appellerer til dem netop fordi han tidligere stod Orbans regering nær og dermed har indsigt i, hvordan den opererer og regerer.

- Vi har jo vidst, at der var korruption, men han bekræfter det. Han var en "insider" og har bekræftet det over os, siger den 46-årige sundhedsarbejder Zsuzsanna Szigeti.

/ritzau/Reuters


Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere