Ukraine

tor, 11 jul 2024

Danmark skal bidrage til en million angrebsdroner til Ukraine

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) forventer, at der kan doneres mere artilleri til Ukraine i løbet af 2024. (Arkivfoto).
Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) forventer, at der kan doneres mere artilleri til Ukraine i løbet af 2024. (Arkivfoto).

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen har onsdag underskrevet en aftale om et internationalt dronesamarbejde, som skal sikre Ukraine en million mindre angrebsdroner over det kommende år.

Det skriver Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

- Danmark har lovet at støtte Ukraines forsvarskamp de næste ti år. Med den her aftale sender vi et kraftigt signal om, at vi står ved vores ord.

- Droner er af afgørende betydning for ukrainernes forsvarskamp, og derfor er det internationale samarbejde i drone-koalitionen så vigtig, udtaler Troels Lund Poulsen (V) i pressemeddelelsen.

Dronekoalitionen er ledet af Letland, Storbritannien og Ukraine. Det er koalitionens målsætning at levere en million angrebsdroner til Ukraine.

Tidligere onsdag oplyste Forsvarsministeriet, at Danmark køber og donerer 18 Bohdana-artilleripjecer til Ukraine.

Bohdana-artilleripjecer er en ukrainsk kopi af det franskudviklede Caesar-system. En pjece er en lastbil udstyret med et artillerisystem.

Troels Lund Poulsen sagde i den forbindelse, at han forventer, at der kan doneres mere artilleri i løbet af 2024.

Situationen i Ukraine er i disse dage højest på dagsordenen ved Nato-topmødet i Washington i USA.

Onsdag aften dansk tid lyder det i erklæring fra topmødet, at Ukraine er "uafvendeligt" på vej til at blive medlem af forsvarsalliancen.

Dermed skærper Nato-landene nu meldingen til Ukraine, der fortsat kæmper imod de russiske invasionsstyrker.

Ukraine får dog som forventet ikke en invitation til medlemskab.

Det ville betyde, at Nato-landene Ukraine ville blive omfattet af Natos artikel fem. Dermed ville Nato skulle træde direkte ind i krigen mod Rusland.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere