Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M), Mona Juul (C), Christian Friis Bach (R) og forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) introduceres til militært udstyr under besøg i Lviv i Ukraine. (Arkivfoto). Lektor hylder idé om at investere i Ukrainsk krigsproduktion Danmark og USA er blandt de første til at bruge penge på våbenproduktionen i Ukraine, som bekriges af Rusland.
Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) efter et tidligere møde i det Udenrigspolitiske Nævn på Christiansborg. (Arkivfoto). Danmark donerer milliarder til Ukraine til luftforsvar og ammunition Der doneres 5,6 milliarder kroner til luftforsvar, artilleri, granater og panserværnsminer til Ukraine.
I Storbritannien bliver ukrainske rekrutter trænet af blandt andre danske instruktører, inden de skal i krig i deres hjemland. Her ses de på en træningsøvelse i marts 2024. (Arkivfoto). Minister er påpasselig med dansk træning af soldater i Ukraine Forslag fra De Radikale om dansk træning af ukrainere på ukrainsk jord får hverken ja eller nej fa minister.
Hertuginde Sophie af Edinburgh og Ukraines præsidents hustru, Olena Zelenska, var tirsdag sammen på tur i Sankt Sofia-katedralen i Kyiv i Ukraine. Ukraine får krigens første royale besøg fra Storbritannien Hertuginden af Edinburgh har besøgt Ukraine, hvor hun blandt andet ville vise solidaritet med krigens ofre.
En bygning ved havnefronten i Odesa er brudt i brand som følge af angrebet mandag. Fire personer meldes dræbt i missilangreb på ukrainsk havneby Et russisk angreb har ramt Odesa i det sydlige Ukraine mandag. Både huse og infrastruktur skal være ramt.
To ukrainere blev dræbt med kniv lørdag i Murnau Am Staffelsee i den sydtyske delstat Bayern, hvor indbyggerne har lagt blomster til minde om ofrene. Russer sigtes for knivdrab på ukrainske soldater i Bayern To ukrainske soldater var på orlov, da de i weekenden blev overfaldet med kniv i den sydtyske delstat Bayern.