Ukraine

lør, 23 mar 2024

To dræbt i droneangreb i Rusland nær grænsen til Ukraine

Ukraine har de seneste uger optrappet sine angreb mod særligt russiske energianlæg. (Arkivfoto).
Video Obtained By Reuters/Reuters Ukraine har de seneste uger optrappet sine angreb mod særligt russiske energianlæg. (Arkivfoto).

To personer er dræbt og mindst syv er såret i forbindelse med ukrainske droneangreb i den russiske region Belgorod lørdag morgen.

Det oplyser den regionale guvernør ifølge nyhedsbureauet AFP.

Han oplyser, at to distrikter i regionen og regionens største by, Belgorod, lørdag morgen er blevet angrebet af droner.

- Som følge af et angreb fra de væbnede ukrainske styrker på Belgorod kollapsede tre altaner i en lejlighedsbygning. En af lejlighederne var beboet af et ægtepar. Til stor sorg døde manden på stedet af sine kvæstelser, siger guvernøren.

Han oplyser, at det andet dødsfald skete i et af distrikterne udenfor byen.

Belgorod ligger nær den russiske grænse til Ukraine.

I den russiske region Samara, der ligger omkring 1000 kilometer fra grænsen til Ukraine, har Ukraine ifølge regionens guvernør natten til lørdag angrebet flere olieraffinaderier med droner. Det oplyser guvernøren på beskedtjenesten Telegram.

Som følge af droneangrebene brød to af regionens raffinaderier i brand, det skriver det statslige russiske nyhedsbureau Tass. Et af dem er et af regionens største raffinaderier Kuibyshev, der har en produktionskapacitet på syv millioner tons olie om året.

- Vi ser, at fjenden, som lider nederlag på slagmarken, gør alt for at underminere vores udholdenhed og sammenhold, skriver den lokale guvernør i Samara om angrebet.

Der er ingen meldinger om omkomne i forbindelse med angrebene på olieraffinaderier natten til lørdag.

Det russiske forsvarsministerium skriver i en pressemeddelelse, at 12 ukrainske droner i løbet af natten er blevet neutraliseret over regionerne Bryansk, Belgorod, Vorenezh og Saratov. De tre første ligger nær grænsen til Ukraine.

Nattens ukrainske angreb kom et døgn efter, at Rusland natten til fredag gennemførte et landets største angreb mod Ukraines energianlæg under krigen. Mere end en million ukrainske indbyggere var efterfølgende uden strøm.

Ifølge AFP har Ukraine de seneste uger optrappet sine angreb i Rusland særligt mod energianlæg.

Kilde: /ritzau/AFP

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere