Ukraine

lør, 06 apr 2024

To dræbt og flere såret i luftangreb mod ukrainsk etageejendom

Her ses en etageejendom i Kharkiv, som torsdag blev beskadiget i et russisk droneangreb.
Stringer/Reuters Her ses en etageejendom i Kharkiv, som torsdag blev beskadiget i et russisk droneangreb.

To civile har mistet livet, og flere er kommet til skade, efter at et russisk luftangreb har ramt en etageejendom i den østukrainske by, Kharkiv, som er landets næststørste.

Sådan lyder det fra lokale medier og guvernøren fra den omkringliggende Kharkiv-region, Oleh Synjehubov.

Meldingerne indløb i første omgang fra guvernøren på beskedtjenesten Telegram om, at en boligblok var blevet ramt i et angreb.

00.23 natten til lørdag kom beskeden fra Synjehubov om, at en person havde mistet livet. Godt en time senere meddelte han, at dødstallet var steget til to.

Ifølge den ukrainske fjernsynskanal Suspilne var det en høj etageejendom, som blev ramt i angrebet.

Kharkiv har en særligt sårbar placering i Ukraine, fordi der kun er godt 30 kilometer fra centrum af byen til grænsen til Rusland mod nord.

Mod øst grænser Kharkiv-regionen op til Luhansk-regionen, som har været noget nær fuldt kontrolleret af prorussiske separatister siden den russisk-ukrainske krig i 2014.

Mod syd grænser Kharkiv-regionen op til Donetsk-regionen, som er i samme båd som Luhansk.

Luhansk og Donetsk har begge løsrevet sig fra Ukraine og ladet sig indlemme i Den Russiske Føderation i folkeafstemninger, som af Vesten har fået hård kritik for at være i strid med folkeretten og bliver anset som udemokratiske.

Kharkiv har på det seneste været genstand for øget aggressivitet fra Rusland.

Torsdag blev tre redningsarbejdere dræbt i et droneangreb på det sted, hvor de arbejdede i kølvandet på et andet angreb.

Byen bliver også tit ramt på dens infrastruktur. Det leder ofte til større strømafbrydelser i byen.

Rusland har afvist, at landet går målrettet efter civile. Men krigen, der startede med Ruslands invasion 24. februar 2022, har slået tusindvis af civile ihjel, sendt millioner på flugt og ødelagt adskillige byer.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Norwegian-overskud skrumper trods omsætningsfremgang Norwegian øgede omsætningen med 36 procent i andet kvartal i år. Nettoresulta... Læs mere
Erhvervsminister skal forholde sig til turistskat i København På Københavns Rådhus er der udarbejdet fire modeller for en særafgift for tu... Læs mere
Faldende inflation i USA kan betyde lavere rente på danske boliglån Inflationen i USA er faldet fra 3,3 procent til 3,0 procent fra maj til juni, og... Læs mere
Danmark skal bidrage til en million angrebsdroner til Ukraine Koalitionen ledet af Letland, Storbritannien og Ukraine skal sikre en million an... Læs mere
Sommerhuspriserne når højeste niveau i 13 år Ifølge Boligsidens markedsindeks var sommerhuspriserne i juni på deres højest... Læs mere