Ukraine

søn, 24 mar 2024

Ukraine rammer to russiske krigsskibe i angreb ved Krim

Det ukrainske militær skriver i en udtalelse, at de i et angreb på en flådehavn på Krimhalvøen, har ramt krigsskibene Azov og Yamal. Det er uvist, i hvilket omfang skibene er beskadiget. (Arkivfoto).
Filippo Monteforte/Ritzau Scanpix Det ukrainske militær skriver i en udtalelse, at de i et angreb på en flådehavn på Krimhalvøen, har ramt krigsskibene Azov og Yamal. Det er uvist, i hvilket omfang skibene er beskadiget. (Arkivfoto).

Ukraine har natten til søndag ramt to russiske krigsskibe, en kommunikationsenhed og infrastruktur, der benyttes af den russiske flåde, ved havnebyen Sevastopol på Krim.

Det er sket i forbindelse med et ukrainsk angreb på Krimhalvøen natten til søndag.

Det oplyser det ukrainske militær i en udtalelse ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Her fremgår det, at der er tale om krigsskibene Azov og Yamal.

Hvordan, og med hvad, skibene blev ramt, er ikke beskrevet.

Ifølge den russisk guvernør i byen var havnen mål for et ukrainsk angreb natten til søndag. I forbindelse med angrebet lykkedes det russisk luftforsvar at nedskyde mere end ti missiler, skriver han på beskedtjenesten Telegram.

En 65-årig mand er ifølge guvernøren blevet dræbt ved angrebet, mens yderligere fire personer meldes såret.

Beskadigelserne af infrastrukturen har skabt forstyrrelser i transporten i området, oplyser guvernøren.

Både den sø- og vejtransport, der forbinder den annekterede halvø med det russiske fastland, var efter angrebet suspenderet i flere timer, oplyser regionens transportadministration.

Ifølge nyhedsbureauet AFP viser optagelser delt på sociale medier en stor eksplosion i havnebyen, der sendte en sort røgsky op i luften.

Det er søndag formiddag uvist, i hvilket omfang de ramte enheder er beskadiget.

Ukraine har tidligere hævdet at have ødelagt omkring en tredjedel af Ruslands Sortehavsflåde siden krigens begyndelse.

Der har på det seneste været meldinger om, at Rusland har flyttet skibe fra sin hovedbase på Sevastopol på halvøen Krim til byen Novorossijsk længere østpå i Sortehavet.

I Ukraine har der tidligt søndag været russiske angreb i både hovedstaden, Kyiv, og i den vestlige del af landet herunder i byen Lviv.

Tidligt søndag morgen sendte Polen sammen med en række af landets allierede flere militærfly på vingerne. Det skete efter et russisk krydsermissil havde krænket landets luftrum i forbindelse med angrebet på det vestlige Ukraine.

Det oplyste den operative kommando i det polske militær på det sociale medie X.

Ifølge en talsperson for det polske militær nåede missilet to kilometer ind i polsk luftrum, før det vendte tilbage til ukrainsk luftrum.

Kilde: /ritzau/Reuters

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere