Ukraine

ons, 17 apr 2024

Zelenskyj gentager behov for mere luftforsvar efter dræbte i Tjernihiv

Redningsfolk arbejder ved en bygning, som onsdag er blevet ramt af et russisk missilangreb i den nordukrainske by Tjernihiv. Angrebet har kostet adskillige mennesker livet.
State Emergency Service Of Ukrai/Reuters Redningsfolk arbejder ved en bygning, som onsdag er blevet ramt af et russisk missilangreb i den nordukrainske by Tjernihiv. Angrebet har kostet adskillige mennesker livet.

Et russisk angreb på den nordukrainske by Tjernihiv har kostet 13 mennesker livet. Omkring 60 personer er blevet såret.

Det oplyser Ukraines indenrigsminister, Ihor Klymenko, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge borgmester Oleksandr Lomako ramte tre missiler et "tætbefolket område" omkring klokken 09.00 lokal tid - klokken 08.00 dansk tid.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

- Desværre fortsætter Rusland med at deltage i terroraktiviteter mod civile og civil infrastruktur. Det bliver vi igen bekræftet i med dette angreb på Tjernihiv, siger Lomako til ukrainsk tv ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Rusland, som har afvist at gå målrettet efter civile, har siden invasionens begyndelsen i februar 2022 affyret tusindvis af missiler og droner mod ukrainske byer.

Ifølge Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, manglede ukrainerne "tilstrækkeligt" luftforsvar til at afværge angrebet på Tjernihiv.

- Det her ville ikke være sket, hvis Ukraine havde modtaget tilstrækkeligt materiel til luftforsvar. Og hvis verden var tilstrækkeligt besluttet på at modgå Ruslands terror, siger han på sociale medier ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ukraine har flere gange appelleret til sine allierede om at forsyne landet med mere sofistikerede systemer til luftforsvar.

Over de seneste uger har Rusland øget angreb på Ukraines energinet.

Onsdagens angreb har ramt et infrastrukturanlæg samt en bygning på otte etager. Det skriver AFP.

Men borgmester Lomako siger, at den beskadigede bygning ikke er forbundet med energiproduktion.

Tjernihiv-regionen grænser op til Belarus. Den var delvist besat i begyndelsen af Ruslands invasion. Men siden har regionen været skånet for voldsomme kamphandlinger.

Rusland har ikke kommenteret onsdagens angreb.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Valgnævn afviser Lars Boje Mathiesens ønsker til partinavn Lars Boje Mathiesens nye parti kommer ikke til at hedde hverken Danmarks Bedste ... Læs mere
Eksperter foreslår ny reform trods rekordhøj beskæftigelse Der har aldrig været flere i job i Danmark, og ekspertgruppe lægger op til den... Læs mere
Måling: SF overhaler S og er landets største parti SF overhaler S med 18,8 procent af stemmerne, mens regeringspartiet går tilbage... Læs mere
Carlsberg kan tappe britisk Pepsi med muligt milliardopkøb Det kan blive til et samarbejde mellem Carlsberg og PepsiCo, hvis dansk opkøb a... Læs mere