Valg i USA

man, 15 apr 2024

Amerikanske medier opfordrer Biden og Trump til at debattere

12 Medieorganisationer beder Biden og Trump om offentligt at tilkendegive, at de har tænkt sig at deltage i en debat mod hinanden inden valget til efteråret. Som regel er der tre debatter på et valgår. (Arkivfoto).
Uncredited/Ritzau Scanpix 12 Medieorganisationer beder Biden og Trump om offentligt at tilkendegive, at de har tænkt sig at deltage i en debat mod hinanden inden valget til efteråret. Som regel er der tre debatter på et valgår. (Arkivfoto).

En række store nyhedsorganisationer i USA opfordrer i samlet flok landets præsident, Joe Biden, og ekspræsidenten Donald Trump til offentligt at forpligte sig til at stille op til en debat mod hinanden inden præsidentvalget i november.

Det skriver medierne i en fælles udtalelse.

- Der er en rig tradition for debat i vores amerikanske demokrati, da det har spillet en afgørende rolle i alle præsidentvalg de seneste 50 år - lige siden 1976, udtaler de i alt 12 medier.

Bag udtalelsen står ABC News, CBS News, NBC Universal News Group, Fox, CNN, C-Span, PBS Newshour, NewsNation, det spansksprogede Univision, The Associated Press, National Public Radio og avisen USA Today.

- Selv om det er for tidligt at sende invitationer til nogen kandidater, er det ikke for tidligt, at kandidater, som forventer at opfylde kriterierne, offentligt erklærer deres støtte til - og deres planer om at deltage i - kommissionens planlagte debatter for efteråret, lyder det i udtalelsen.

Denne slags debatter er blevet arrangeret af Kommissionen for Præsidentdebatter i USA (CPD) siden 1988.

Donald Trump nægtede inden sin sejr i Republikanernes primærvalg i marts at deltage i debat mod modstanderne fra hans eget parti.

Siden har det fra Trump dog lydt, at han gerne vil debattere med Biden. Det gælder "når som helst og hvor som helst", har han sagt.

Da Biden under en tur til Las Vegas i februar blev spurgt til kommentaren fra Trump, lød det fra præsidenten at: "Hvis jeg var ham, ville jeg også deltage i en debat mod mig. Han har ikke noget valg".

Biden har endnu ikke sendt et tydeligt signal om, hvorvidt han selv har tænkt sig planlægger deltage i en debat mod Trump.

Han har dog heller ikke afvist det. I marts udtalte han, at det ville afhænge af Trumps opførsel.

Rådgivere, der arbejder på Bidens kampagne, har været bekymrede for, at Trump ikke vil følge de regler, CPD har fastlagt, når først ekspræsidenten kommer på scenen til debat.

Som regel er der tre debatter på et valgår. I 2020 debatterede Trump og Biden to gange, mens den tredje blev aflyst.

Kilde: /ritzau/Reuters

Andre læser også

Norwegian-overskud skrumper trods omsætningsfremgang Norwegian øgede omsætningen med 36 procent i andet kvartal i år. Nettoresulta... Læs mere
Erhvervsminister skal forholde sig til turistskat i København På Københavns Rådhus er der udarbejdet fire modeller for en særafgift for tu... Læs mere
Faldende inflation i USA kan betyde lavere rente på danske boliglån Inflationen i USA er faldet fra 3,3 procent til 3,0 procent fra maj til juni, og... Læs mere
Danmark skal bidrage til en million angrebsdroner til Ukraine Koalitionen ledet af Letland, Storbritannien og Ukraine skal sikre en million an... Læs mere
Sommerhuspriserne når højeste niveau i 13 år Ifølge Boligsidens markedsindeks var sommerhuspriserne i juni på deres højest... Læs mere