Valg i USA

man, 25 mar 2024

Trump har få timer tilbage til at stille med milliardkaution

Trump Tower på Manhattan er en af de ejendomme, som ifølge Trumps kampagnestab risikerer at blive inddraget, hvis ikke Trump kan få nogen til at stille en kaution på 454 millioner dollar. (Arkivfoto).
David Dee Delgado/Reuters Trump Tower på Manhattan er en af de ejendomme, som ifølge Trumps kampagnestab risikerer at blive inddraget, hvis ikke Trump kan få nogen til at stille en kaution på 454 millioner dollar. (Arkivfoto).

Deadline nærmer sig for USA's tidligere præsident Donald Trump, som senest mandag skal stille en kaution på 454 millioner dollar, hvis ikke delstaten New York skal gøre indhug i hans beholdning af ejendomme.

Trump lægger mandag ikke skjul på, at han er utilfreds med kravet om beløbet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

På det sociale medie Truth Social skriver Trump, at beløbet, der svarer til 3,13 milliarder kroner, er "bedragerisk".

- Det burde være nul (dollar, red.), jeg har ikke gjort noget forkert, skriver den tidligere amerikanske præsident.

Baggrunden er, at Trump i midten af februar i en civil sag anlagt af delstaten New York blev dømt til at betale i alt 464 millioner dollar for at have oppustet værdien af sin familievirksomhed, Trump Organization.

Det skal han have gjort for at opnå bedre låneforhold.

Ud over boden på 464 millioner dollar fik Trump forbud mod at drive virksomhed i delstaten New York de næste tre år.

Foruden Donald Trump var sagen rejst mod hans to ældste sønner, Donald Trump Jr. og Eric Trump. Også de blev dømt i sagen, og de skal være med til at betale de i alt 464 millioner dollar.

Trump ankede afgørelsen. Men inden ankesagen kan begynde, skal han sikre et tilsvarende beløb. Hvis ikke Trump selv kan betale beløbet, skal han finde nogen, der kan stille kaution for ham.

Og hvis ikke dét lykkes, ventes en del af hans ejendomme at blive inddraget af delstaten New York.

Det er uklart, præcist hvornår fristen er mandag, og om Trump eventuelt skal stille med beløbet før midnat.

18. marts kom det frem, at mindst 30 forsikringsselskaber havde afvist at stille sikkerhed for beløbet.

Fredag opfordrede Trumps kampagnestab ifølge Reuters til, at en million af Trumps støtter sendte donationer, der kan hjælpe med at dække kravet.

Ifølge staben er Trump Tower på Manhattan i New York blandt de ejendomme, der er i fare for at blive beslaglagt af myndighederne.

Donald Trump, som står til at blive Republikanernes præsidentkandidat ved valget i november, har løbende afvist at have gjort noget forkert. Han mener, at sagen er politisk motiveret.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere