Virksomhedsdrift

man, 23 aug 2021

Find det rette kontorfællesskab eller kontorhotel i Danmark

Find det rette kontorfællesskab eller kontorhotel i 2022

Der dukker flere og flere kontorfællesskaber op i Danmark, både i hovedstadsområdet, men også i de mindre byer. Dette skyldes, at der er mange iværksættere og små virksomheder, som søger sociale arbejdsmiljøer, hvor man kan spare med andre virksomheder. I denne artikel kan du læse om forskellige typer af kontorfællesskaber i Danmark.

Hvad er et kontorfællesskab?

Et kontorfællesskab er et socialt arbejdsmiljø, hvor der er flere virksomheder under samme tag, altså hvor man deler et kontorlejemål. De fleste kontorfællesskaber har nogle fysiske rammer der giver mulighed for at skabe samarbejde mellem virksomhederne, som befinder sig i miljøet. I et kontorfællesskab kan man især finde mange iværksættere og små virksomheder, som lejer kontorpladser, lukkede kontorer, mødelokaler eller andre faciliteter. Dertil vælger mange virksomheder at være i et kontorfællesskab fordi man får adgang til faciliteter, som man normalvis ikke ville have økonomiske ressourcer til. Der er også store virksomheder, som lejer kontorpladser til deres medarbejdere, som måske ofte er på farten og skal bruge et sted at arbejde i nogle dage, eller afholde møder.

Der findes f.eks. også kontorfællesskaber for forskere, og generelt virksomhedstyper som har behov for laboratorier og dyrt udstyr, som flere virksomheder kan deles om. Ligeledes kan man finde sociale arbejdsmiljøer som er dedikeret til teknologiudviklere, herunder software- og hardware udviklere.

I mange kontorfællesskaber kan man både leje åbne kontorpladser og lukkede kontorer. I de åbne kontorpladser sidder man i et åbent arbejdsmiljø sammen med andre, og man kan derfor forvente et højere støjniveau, end hvis man sidder i et lukket kontor. Dog er en åben kontorplads oftest billigere end et lukket kontor. Der er også nogle virksomheder eller iværksættere, som er afhængige af at kunne lukke en dør, hvis man f.eks. har fortrolige telefonsamtaler, eller hvis man har sværere ved at arbejde i et åbent arbejdsmiljø med andre, og her giver et lukket kontor bedre mening.

Hvorfor leje sig ind i et kontorfællesskab?

At leje sig ind i et kontorfællesskab kan være en stor beslutning. Det kan være i denne proces, at en virksomhed for alvor rykker sig fra privaten til at få behov for et kontor, hvor man kan arbejde. Der findes også mange succesfulde iværksættere og større virksomheder, som startede i små kår med en billig kontorplads i et kontorhotel, men som er vokset ud af et kontorfællesskab.

Et kontorfællesskab er for dig, som søger noget socialt og udviklingsmuligheder. For mange iværksættere kan man føle sig en smule alene, og derfor er det sundt for mange, at have en dagligdag i et socialt miljø, hvor man kan spare og samarbejde med ligesindede iværksættere og virksomhedsejere. Selvom man måske ikke møder nogen fra egen branche, så kan man alligevel få nogle spændende snakke, og netværke på kryds og tværs med lejere.

Dertil er det også en god ting, at skille privathjemmet og arbejdet fra hinanden. Nogle mener, at det giver bedre koncentration at kunne tage på arbejde et andet sted end i sit hjem, da man ikke blive påvirket og lokket af de ting, man normalt også laver når man holder fri fra sit arbejde. Oven på en pandemi, hvor hjemmearbejdspladser er blevet populære, er der heller ikke noget til hinder for, at man kan kombinere hjemmearbejdsdage med arbejdsdage på kontoret.

Man kan gå glip af en masse samarbejdsmuligheder og netværksarrangementer, hvis man ikke er lejer i et kontorfællesskab. Det er i sig selv nogle gode grunde til, at man bør overveje at være i et kontorfællesskab med sin virksomhed.

Hvilke faciliteter er der i et kontorfællesskab?

Det er vigtigt at påpege, at der er stor forskel på, hvilke faciliteter der er i et kontorfællesskab. Derfor er det også en god idé, at man i sin søgen på et kontor prøver og finde ud af, hvilke faciliteter man ønsker, og hvilke der kunne være rare at have.

I nogle kontorfællesskaber kan man tilkøbe sig eksklusive faciliteter, såsom forplejning til møder, eksklusive kontormøbler og dyrt IT-udstyr, mens man i andre kontorfællesskaber lejer tomme lokaler, som man selv kan præge og indrette, og selv skal sørge for eksempelvis frokost.

Inden du vælger dit kommende kontor, så har vi ridset nogle af de mest populære faciliteter op, som mange kontorfællesskaber har. Så kan du eventuelt krydse af, hvilke faciliteter der passer bedst til dine behov, og søge lokaler efter behovene.

Der findes flere faciliteter i nogle kontorfællesskaber, som måske er mere nichepræget eller tilpasser sig til nogle mere unikke behov.

Kontorfællesskab og kontorhotel i Danmark

Kontorfællesskab og kontorhotel i Danmark

Hvad koster det at leje sig ind i et kontorfællesskab?

Priserne på leje i et kontorfællesskab kommer oftest an på hvor i landet kontoret fysisk skal ligge, hvilke faciliteter der skal være til rådighed og hvor stort kontoret skal være. Ligesom priserne på lejeboliger, så stiger priserne på kontorleje også, jo mere centralt man ønsker at have kontor. Det er oftest dyrest i de større byer, såsom Aarhus og København. Dog kan priserne på kontorlokaler i de større byer også variere, da faciliteter også spiller en rolle i prisen. Jo dyrere det er for udlejer, altså indehaver at have lokalerne til udlejning, jo dyrere er lejen også for virksomhederne.

I de fleste kontorfællesskaber betaler man sin leje månedligt, og i nogle tilfælde kan man udskyde sin leje, hvis man er en lille virksomhed i opstartsfasen, eller hvis man afventer en betaling fra kunde, som giver kapital til at betale leje for kontorpladser.

Man kan finde åbne kontorpladser i danske kontorfællesskaber fra 495 kr. pr. måned og op efter. I nogle af de dyre kontorfællesskaber i København kan man finde priser til op imod 30.000 kr. pr. måned for et kontorlokale i et socialt arbejdsmiljø.

Som en nyere virksomhedsejer kan det være vigtig, at kunne afholde møder i professionelle rammer, så man ikke skal inddrage sit private hjem. I mange kontorfællesskaber kan man også leje mødelokaler, både på timebasis, uden at man er kontorlejer, men også som kontorlejer, hvor mødelokalerne er en del af de faciliteter der er til rådighed. Hvis man ikke er lokalelejer, så kan man forvente timepriser fra 175 kr. og op efter. I de større byer kan man ligesom lejepriserne også forvente en højere pris.

Kontorfællesskaber og kontorhoteller i København

Kontorfællesskaber og kontorhoteller i København

Kontorfællesskaber i København

I København findes der en masse forskellige kreative kontorfællesskaber, som er vidt forskellige. Vi har udpeget nogle unikke lokationer, som er værd at kaste et blik på.

Republikken

Rupublikken er et kreativt kontorfællesskab i København V, og tilbyder kontorfaciliteter til iværksættere og selvstændige i et moderne og uformelt kontormiljø. Republikken henvender sig primært til små virksomheder og kreative iværksættere. Som medlem i Republikken kan man få et erhvervsnetværk, deltage i sociale og faglige events, og så er der adgang til workspace, prototypeværksted, frokostordning og fælles morgenmad.

Adresse: Vesterbrogade 26, 1620 København

SOHO

SOHO er et kontorfællesskab beliggende i Kødbyen og i centrum af København. SOHO's slogan er, at de ikke er et helt almindeligt virksomhedsdomicil, hvilket gør SOHO unik og interessant. Hvis du har behov for god energi, ekstraordinær service, moderne og anerledes indretning samt de rette faciliteter, så er SOHO stedet for dig. Man fokuserer på, at skabe rammerne for fællesskabet, hvor alle drager nytte af hinandens kompetencer i et inspirerende og dynamisk miljø.

Adresse: Flæsketorvet 68, 1711 København

Skrå

Skrå er også et kreativt kontormiljø for iværksættere, virksomheder og studerende. Som lejer kan man forvente nogle spændende fysiske rammer i inspirerende omgivelser og spirende personligheder. Dertil afholdes der løbende events, arrangementer, forelæsninger, workshops og hand-outs. Kontorlokalerne husede tidligere et industrielt kaffe-risteri.

Adresse: Nordre Fasanvej 150 Baghuset, 2000 Frederiksberg

La Oficina

La Oficina er - efter eget udsagn - mere end bare et kontorfællesskab. Det er et eksklusivt kontormiljø med en clubfeeling, og man vægter god kaffe, lækker madordning og sociale aktiviteter højt. Med en beliggenhed i hjertet af København, og en moderne og eksklusiv indretning, så kan man få et ekstremt flot kontor. Det er primært mindre og selvstændige virksomheder der er beliggende i La Oficina.

Adresse: Suomisvej 4, 1927 Frederiksberg

5teSTED

Hos 5teSTED kan du blive en del af et hyggeligt socialt kontormiljø. Der er ingen udskrevne regler om, at man skal være ambitiøs, pæn i tøjet eller være særligt god til f.eks. IT. Dog kan man forvente, at lejerne godt kan lide at være sammen.

Adresse: Gothersgade 11, 1123 København K

Kontorhoteller og kontorfællesskaber på Sjælland

Kontorhoteller og kontorfællesskaber på Sjælland

Kontorfællesskaber på Sjælland

Der findes også en masse kontorfællesskaber på Sjælland, som er unikke og har en masse faciliteter. Vi har udvalgt fem steder, som fortjener opmærksomhed.

Central Business

Central Business er et centralt kontorfællesskab i Slagelse. Det unikke ved Central Business er, at man har lavet et uformelt cafémiljø, som lejerne kan benytte til at afholde møder, spise frokost eller arbejde i. Dertil er store dele af indretningen genbrugsmøbler, som giver en følelse af New York stemning.

Central Business ligger i den gamle KTAS-central i Slagelse, og centralen fungerer stadig i dele af bygningen. Derfor kan man også få Slagelses hurtigste internet. Dertil er er der også muligheder for at leje større kontorarealer og skabe udvidelse i Central Business i Slagelse.

Adresse: H.P. Hansens Plads 32, 4200 Slagelse

VÆRFTET

VÆRFTET er et nyere kontorhotel i Køge, og er beliggende ved Å-havnen. De flotte rammer er i en bådehal på 260 kvadratmeter, som er istandsat. Der er 20 kontorpladser, reception, mødelokaler, lounge og en foredragssal. I foredragssalen er der professionelt AV-udstyr, og der kan afholdes foredrag for cirka 50 mennesker.

Pladserne kan lejes ned til én uge ad gangen, og VÆRFTET vil stå til rådighed med at få styr på det praktiske, f.eks. med receptionen eller til møder.

Adresse: Carlsensvej 4, 4600 Køge

BusinessHouse

Det største kontorfællesskab i Roskilde er BusinessHouse. BusinessHouse er placeret i Roskilde centrum, og der kan mærke Roskildes pulserende liv. Der er kun få minutters gang til Roskilde Station, og gratis offentlige parkeringspladser til rådighed.

I det lækre kontormiljø får man adgang til mødelokaler med det nyeste udstyr, podcaststudier, attraktiv frokostordning og mange flere faciliteter.

Der er over 100 registrerede virksomheder i BusinessHouse, på tværs af forskellige brancher. Derudover er der rig mulighed for netværk og sparring med de mange ildsjæle.

Adresse: Jernbanegade 23, 4000 Roskilde

KontorHotellet Holbæk

KontorHotellet er et kontorfællesskab i Holbæk, hvor man kan få lyse nyistandsatte kontorfaciliteter. KontorHotellet henvender sig primært til mindre virksomheder, eller pendlere, som arbejder i virksomheder hvor man er på farten, eller som vil undgå lang transporttid mellem privaten og arbejdet. Med en central placering i Holbæk, så er der både gode parkeringsmuligheder, og gode offentlige transportmuligheder.

Det unikke ved KontorHotellet er, at man også kan leje samtale- og terapirum. Dette kan lejes timevis, eller dagsvis.

Adresse: Amtmandsvej 2, 4300 Holbæk

Remisen Næstved

Remisen i Næstved er et unikt og anderledes kontorfællesskab, hvor man som lejer også får et mentorforløb. Meningen med mentorforløbet er, at man ved hjælp kan sætte målsætninger for sin virksomhed, og hvordan man som iværksætter kan eksekvere på målene uge fra uge.

Remisen i Næstved blev faktisk til grundet en crowdfunding kampagne. Indsamling af 100.000 kr. fra investorer og 50.000 kr. fra Tuborgfondet, gjorde det muligt at åbne Remisen i de gamle forladte lokaler. Remisen i Næstved henvender sig især til studerende, iværksættere og ildsjæle der har gode idéer, som skal føres ud i livet.

Adresse: Farimagsvej 45, 4700 Næstved

Kontorfællesskaber og kontorhoteller i Aarhus

Kontorfællesskaber og kontorhoteller i Aarhus

Kontorfællesskaber i Aarhus

Aarhus har et sprudlende erhvervsliv, og der er gennem årene kommet mange større virksomheder, som er startet som en god idé. Hvis man ønsker at udvikle virksomhedsidéer og være iværksætter, så har Aarhus nogle spændende kontorfællesskaber. Vi har fundet fem forskellige, som alle fortjener at få opmærksomhed.

BindingsVærket

BindingsVærket er efter eget udsagn Aarhus' fleksible kontorfællesskab med 28 kontorpladser i hjertet af Aarhus. Fleksibiliteten gør, at der er plads til alle, uanset om man er en ny iværksætter, eller at man har en etableret virksomhed, og har behov for at komme hjemmefra.

​BindingsVærket ønsker at give iværksættere de bedste rammer for forretningsudvikling, til en billig leje. Det har været målet siden år 2000, hvorfor BindingsVærket i dag også er et af Aarhus' billigste kontorfællesskaber.

Adresse: Nørre Alle 22, 1, 8000 Aarhus C​

companyons

Det næste kontorfællesskab i rækken er companyons, som differentierer sig fra alle de andre nævnte. Der er nemlig fire forskellige lokationer i Aarhus. companyons fire lokationer hedder Perron, VAERKSTED, Baron Fritz og fellow. Fælles for dem alle er, at det er flot indrettet, og man kan få eksklusive omgivelser til sin virksomhed.

Som lejer kan man slippe for administrativt og praktisk besvær, da companyons sørger for alt. Der er et hav af faciliteter, som man som lejer kan nyde godt af. Alt følger med i den månedlige leje.

Adresse: Ny Banegårdsgade 55, 3. & 4.sal, 8000 Århus C

LYNfabrikken

LYNfabrikken er et andet kontormiljø i Aarhus, som har flotte omgivelser i en gammel fabriksbygning i en baggård i centrum. Den gamle fabriksbygninger huserer i dag omkring 40 kreative virksomheder. Efter LYNfabrikkens eget udsagn kan man skabe et stort kreativt potentiale ved at sammensætte virksomheder og mennesker i et workspace, som normalvis ikke ville møde hinanden, hvis man sad hver for sig.

Adresse: Vestergade 49B, 8000 Aarhus C

M32

M32 er et co-working space beliggende i en historisk bygning med masser af sjæl. Der er høj kvalitet, og indretningen afspejler den skandinaviske stil med moderne kontormøbler. Der adskillelsesvæg af glas, som giver et godt lysindfald. Alle kontorer er udstyret med hæve-sænkeborde og opbevaringsmøbler. Man kan naturligvis også selv få lov til at præge indretningen.

Bygningen som M32 er beliggende i, er en bevaringsværdig bygning fra 1830. I sin tid fungerede det som et pakhus, men i dag er det totalt gennemrenorveret. Man har valgt at bevare det spil, som tilbage i tiden hejste gods til lofterne.

Adresse: Møllegade 32, 8000 Aarhus

Sjak27

Sjak27 er et co-working space for iværksættere, virksomhedsejere, selvstændige og specialeskrivende, der arbejder sammen som kolleger. Målet er, at skabe faglige og sociale rammer for mennesker med forskellige kompetencer og idéer. Der er et socialt mentalt frirum til anderledes og kreative idéer og tænkning. Dertil er man en del af et stort iværksættermiljø der rækker ud til Aarhus og omegn.

Adresse: Mejlgade 27, 8000 Aarhus C

Læs mere om Sjak27, som ligger i det charmerende Latinerkvarter i hjertet af Aarhus her.

Kontorfællesskaber i Jylland

Kontorfællesskaber og kontorhoteller i Jylland

Kontorfællesskaber i Jylland

Udover de mange lækre kontorfællesskaber i Aarhus, så findes der også nogle flotte moderne kontormiljøer i de andre byer i Jylland. Vi har fundet fem steder, som du bør tjekke ud.

Mama i MADE it.

Mama I Made It er et lokalt kontorhotel i Aalborg, som allerede har mange dygtige iværksættere og virksomheder, i et hav af forskellige brancher. Det er mere end blot et kontorhotel i Aalborg, da man bliver en del af et unikt miljø, hvor netværk og sparring indgår som en naturlig del af en arbejdsdag. Kontormiljøet er dynamisk, og man vil få rig mulighed for at spare med ligesindede ildsjæle.

Adresse: Strandvejen 9, 1. sal., 9000 Aalborg

WorkInn Randers

WorkInn i Randers er et iværksætterhus, hvor der er plads til at dyrke kreativitet, netværk og relationer. Hos WorkInn hviler man på den moderne tanke omkring deleøkonomi, udviklingsmuligheder, netværk og fællesskab. Man kan spare med husets andre iværksættere, og skabe udvikling og samarbejde.

Hos WorkInn kan man både leje et fortroligt kontor, hvor man kan lukke døren og arbejde i ro. Dertil en åben kontorplads, hvor man sidder sammen med andre og kan samarbejde på kryds og tværs. Ydermere kan man leje DropInn som giver adgang til en velindrettet kontorplads med mulighed for sparring blandt virksomhederne i iværksætterhuset.

Adresse: Messingvej 6, 8940 Randers SV 

MERCUR 

MERCUR er et kontorhotel i Kolding, som er eksklusivt og er det mest præsentable virksomhedsdomicil. Med mere end ti år på bagen, så kan man forvente professionalisme, og de nuværende lejere er både ildsjæle, veletablerede virksomheder og start-ups.

Lokationen er i en gammel handelshøjskole, som er over 100 år gammel. Bygningen har gennemgået en renovering, og derfor kan man både finde kontorlokaler og kontorpladser til de flestes behov.

Adresse: Søren Frichs Vej 52, 1., 8230 Åbyhøj

Andkærhus

Andkærhus er et unikt kontormiljø i hjertet af trekantsområdet i Jylland. Der er højt til loftet og plads til alle i det nyrenoverede kontorfællesskab og netværksmiljø. Noget af det populære ved Andkærhus er, at det er beliggende tæt ved motorvejen og offentlig transport. Dette passer perfekt til mange forskellige typer virksomheder.

Målet er at skabe et flot og spirende kontormiljø for mindre og mellemstore virksomheder, der ønsker at drive virksomhed i gode rammer med faciliteter. Dertil er der gratis parkeringspladser tilknyttet kontorhotellet.

Adresse: Andkærvej 19, 7100 Vejle

Alley 87

Det sidste kontorhotel vi mener du bør læse mere om, er Alley 87. Det er et IT-kontorfællesskab i I Horsens' gamle tinghus. På Alley 87 skrives der, at det er et hyggeligt kontormiljø, men til tider også nørdet.

Alley 87 er bestående af to store åbne rum, et par mindre kontorer, bar- og lounge område samt et køkken. Dertil er der et bordtennisbord og et ølbryggeri. Der de perfekte faciliteter til mindre virksomheder.

Adresse: Rådhusgade 3, st, 8700 Horsens

Kontorfællesskabskæder

Hvis du har en virksomhed, hvor du ofte er på farten i Danmark, så kan det være en god idé at leje sig ind i kontorfællesskabskæder. Dette skyldes, at man ofte har mulighed for at afholde møder i forskellige kontorfællesskabsafdelinger, selvom man måske har base i den københavnske afdeling. Så hvis du f.eks. hører til i et kontorfællesskab i København og har et møde i Ringsted med en kunde, så kan du blot komme forbi og afholde mødet i Ringsted-afdelingen.

Et godt eksempel på en kæde er Væxthuset. Der er hele 25 afdelinger i Danmark, og som tidligere nævnt kan man lige netop få fri adgang til mødelokaler i alle afdelinger. Væxthuset har nogle fornuftige lejepriser, uanset hvor i landet man ønsker at være. Dertil er der ingen binding i nogle udvalgte afdelinger.

Et andet eksempel er Voxeværket, som også er en landsdækkende kæde med 21 afdelinger i skrivende stund. Voxeværket markedsfører sig ved, at det er kontorfællesskaber for alle, uanset køn, alder, uddannelse eller etnisk baggrund. Hvis man er lejer i Voxeværket, så har man adgang til alle kontorhotellerne i Danmark. Så hvis man f.eks. til dagligt holder til i Taastrup-afdelingen, så kan man ligeledes tage til andre afdelinger og afholde møder og arbejde.

Andre læser også

Trods erkendelse og ekstra penge står regeringen fast på store bededag Statsminister erkender, at hun undervurderede modstand mod store bededag, men vi... Læs mere
Salget af børneudstyr får Røde Kors’ genbrugsforretning til at vokse I 2023 havde Røde Kors Genbrug en indtjening på 107 millioner kroner. Det er i... Læs mere
Mette F.: Ukraine kan bruge danske våben på russisk territorium Våben, som Danmark har doneret til Ukraine, må bruges på russisk jord, hvis d... Læs mere
Medie: Siemens overvejer at fyre 550 i Danmark Ifølge Bloomberg News har Siemens Gamesa planer om en større fyringsrunde, der... Læs mere