Virksomhedsdrift

søn, 04 sep 2022

Hvor mange virksomheder er der i Danmark?

Hvor mange virksomheder er der i Danmark?

Der er mange forskellige typer virksomheder i Danmark. Hver især har deres egen historie og baggrund. I denne artikel kan du læse mere om, hvor mange virksomheder der findes i Danmark, og hvad et CVR-nummer er. Der stiftes nemlig hvert år en masse nye virksomheder, og det kan være svært at have styr på dem alle. Men med dette nummer kan du identificere enhver dansk virksomhed.

I Danmark findes der mange forskellige typer virksomheder. De fleste af os kender nok de store internationale virksomheder, som f.eks. Novo Nordisk, Mærsk og Vestas. Men der findes også mange små lokale virksomheder, som du kun finder i Danmark. De fleste virksomheder i Danmark er dog mellemstore virksomheder med mellem 100 og 500 ansatte.

Hvert år bliver der stiftet mange nye virksomheder. Nogle af dem eksisterer kun i et par år, mens andre kan vare i mange årtier. De fleste virksomheder bliver dog stiftet af iværksættere, som har en idé eller et produkt, de gerne vil udvikle og sælge.

I Danmark findes der omkring 400.000 virksomheder. Dette tal har dog været stigende de seneste år, da der er blevet stiftet flere og flere nye virksomheder. Hvert år bliver der stiftet cirka 40.000 nye virksomheder. Dette er en stor stigning fra årene før, hvor der kun blev stiftet cirka 25.000 nye virksomheder årligt. Det er vigtigt at påpege, at mange iværksættere har flere virksomheder. De 400.000 omfatter nemlig alt fra driftsselskaber til holdingselskaber og investeringsselskaber. Nu om dage er det ganske normalt, at man som virksomhedsejer stifter et holdingselskab til at håndtere sin virksomhed.

Hvad er et CVR-nummer?

Når du skal starte din egen virksomhed, skal du have et CVR-nummer. Dette nummer er din virksomheds identifikationsnummer, og du skal bruge det til at registrere din virksomhed hos Erhvervsstyrelsen. CVR står for Det Centrale Virksomhedsregister, og det er her, du finder informationer om alle danske virksomheder.

Det er nemt at finde ud af, hvilket CVR-nummer din virksomhed har. Du kan enten tjekke det på Erhvervsstyrelsens hjemmeside eller ringe til dem og få det oplyst. CVR-nummeret består af otte cifre, og du kan bruge det til at identificere enhver dansk virksomhed.

Det er ikke kun virksomheder, der har et CVR-nummer. Alle offentlige institutioner og foreninger i Danmark har også et CVR-nummer. Så hvis du skal finde informationer om en bestemt virksomhed eller institution, kan du altid bruge deres CVR-nummer til at finde dem.

Hvis du vil starte din egen virksomhed, så skal du overveje hvilken type virksomhed du vil stifte. Vi har også skrevet en artikel omkring virksomhedstyper, som du kan læse her.

Det er ikke alle der lever af at have en virksomhed

Det er ikke alle virksomhedsejere der lever af deres virksomheder. Der findes nemlig mange iværksættere der også har et arbejde ved siden af, eller som driver deres virksomhed på deltid. De fleste virksomheder i Danmark er dog mellemstore virksomheder med mellem 100 og 500 ansatte. Det betyder også, at der er mange danskere der arbejder for en virksomhed, og ikke ejer virksomheder.

Hvor mange virksomheder lukker om året?

Hvert år lukker der også en række virksomheder. Dette kan ske af flere forskellige årsager. Nogle gange er det fordi, virksomheden ikke har kunnet tjene penge, eller fordi ejerne ikke længere har lyst til at drive virksomheden. Andre gange er det fordi, der er sket en konkurs eller et andet problem i virksomheden.

Det er svært at sige præcist hvor mange virksomheder der lukker hvert år, da dette tal varierer meget fra år til år. Men ifølge Erhvervsstyrelsen lukkede der cirka 12.000 virksomheder i 2019. Dette er en stigning fra årene før, hvor der årligt lukkede cirka 9000 virksomheder. Det betyder altså, at der stadigvæk er mange virksomheder der lukker, selv om der også bliver stiftet en del nye virksomheder hvert år.

Det er ikke kun virksomheder der lukker. Der findes også en række foreninger, institutioner og andre offentlige organisationer der lukker hvert år. Årsagen til at disse også lukker, kan være mangel på penge, eller at der ikke er behov for deres ydelser længere.

Antallet af lukkede virksomheder skifter også alt efter hvilken periode samfundet er i økonomisk. I perioder med lavkonjunktur og høj arbejdsløshed, lukker der ofte flere virksomheder. Dette er fordi, at mange virksomheder har svært ved at tjene penge i disse perioder. I perioder med højkonjunktur og lav arbejdsløshed, lukker der derimod færre virksomheder. Dette er fordi, at mange virksomheder har det godt i disse perioder, og tjener mange penge.

Vi håber, at du fik svar på dine spørgsmål om virksomheder i Danmark.

Andre læser også

Biden: USA vil forebygge en optrapning af konflikten i Mellemøsten Iraks premierminister siger i Washington, at hans land ønsker at udbygge relati... Læs mere
Våbenansvarlig på Baldwin-film får 18 måneders fængsel Hannah Gutierrez-Reed var våbenansvarlig under produktionen af "Rust", hvor en ... Læs mere
Israel ser flere mulige reaktioner på iransk angreb Medie: Israel søger efter en reaktion, som er smertelig for Iran, men som ikke ... Læs mere
Aktieinvestorer tror på at situationen i Mellemøsten ikke eskalerer Investorer mener ikke, at situationen i Mellemøsten eskalerer yderligere, siger... Læs mere
Høns og gæs må igen sættes fri efter risiko for fugleinfluenza Fødevarestyrelsen ophæver krav om, at gæs, høns, ænder og kalkuner skal væ... Læs mere