Årsregnskab

tor, 29 feb 2024

Air France-KLM lander rekordoverskud på syv milliarder

Årsresultatet er lidt af en kontrast med årene 2020 og 2021, hvor rejseindustrien som resten af verden led under coronapandemien. (Arkivfoto).
Ramon Van Flymen/Ritzau Scanpix Årsresultatet er lidt af en kontrast med årene 2020 og 2021, hvor rejseindustrien som resten af verden led under coronapandemien. (Arkivfoto).

Flyselskabet Air France-KLM landede i 2023 et nettooverskud på 934 millioner euro, hvilket er knap syv milliarder kroner.

Det fremgår af selskabets årsregnskab, som er offentliggjort torsdag.

Nettooverskuddet er det største i selskabets historie.

Samlet melder selskabet om en omsætning på 30 milliarder euro i et år, der dog i slutningen blev påvirket af krigen i Gazastriben.

Air France-KLM måtte som følge af krigen mellem Hamas og Israel aflyse flere ruter til Tel Aviv. Desuden var interessen for rejser til omkringliggende destinationer lavere end forventet.

2023 blev også for Air France-KLM kendt som det år, hvor selskabet som del af et konsortium indledte en overtagelse af ejerskabet af SAS.

Konsortiet består desuden af investeringsselskabet Castlelake, Lind Invest med den danske erhvervsmand Henrik Lind og den danske stat.

Investeringen på 13,2 milliarder svenske kroner - omkring 8,5 milliarder danske kroner - har reddet SAS fra en truende konkurs.

Årsresultatet er lidt af en kontrast til årene 2020 og 2021, hvor rejseindustrien som resten af verden led under coronapandemien.

Samlet set tabte selskabet 10,4 milliarder euro i de to år, hvorfor både den franske og hollandske stat måtte hjælpe selskabet økonomisk.

Trods det rekordstore overskud er passagertallet stadig ikke tilbage på niveauet fra før pandemiens indtog.

I alt fragtede Air France, KLM og datterselskabet Transavia 93,6 millioner passagerer sidste år. Det er 10,3 millioner flere end i 2022, men 10,4 millioner færre end i 2019.

På samme tid lykkedes det dog for Air France-KLM at sænke sin gæld fra 6,33 milliarder euro ved slutningen af 2022 til 5,04 milliarder euro sidste år.

Kilde: /ritzau/AFP

Andre læser også

Trods erkendelse og ekstra penge står regeringen fast på store bededag Statsminister erkender, at hun undervurderede modstand mod store bededag, men vi... Læs mere
Salget af børneudstyr får Røde Kors’ genbrugsforretning til at vokse I 2023 havde Røde Kors Genbrug en indtjening på 107 millioner kroner. Det er i... Læs mere
Mette F.: Ukraine kan bruge danske våben på russisk territorium Våben, som Danmark har doneret til Ukraine, må bruges på russisk jord, hvis d... Læs mere
Medie: Siemens overvejer at fyre 550 i Danmark Ifølge Bloomberg News har Siemens Gamesa planer om en større fyringsrunde, der... Læs mere