Andre nyheder

ons, 17 apr 2024

Beredskab vil være til stede ved Børsen til torsdag morgen

Tirsdag morgen blev der meldt om brand i den historiske bygning Børsen i København, der var under renovering. Onsdag er branden fortsat i gang, men under kontrol.
Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Tirsdag morgen blev der meldt om brand i den historiske bygning Børsen i København, der var under renovering. Onsdag er branden fortsat i gang, men under kontrol.

Hovedstadens Beredskab vil være til stede ved Børsen i København indtil torsdag morgen.

Det siger indsatsleder Tim Ole Simonsen fra Hovedstadens Beredskab til TV 2 News.

- Vi har rykket vores tidsestimat. Vores forventning i går var, at vi ville være her i dag. Vores forventning er nu, at vi vil være her til i morgen tidlig i hvert fald, siger han onsdag morgen.

Branden i Børsen er endnu ikke slukket, og der foregår derfor fortsat slukningsarbejde på stedet.

Derudover arbejdes der på at sikre bygningens ydermure, så de ikke vælter. Det sker blandt andet med containere, som skal afstive facaden.

- For at sikre trafikafviklingen skal vi sikre, at børsbygningen ikke vælter ud på gaden. Det gør vi blandt andet med de her containere, siger Tim Ole Simonsen til TV 2 News.

Indsatslederen siger desuden, at der i løbet af onsdag vil være store afspærringer i området, som vil påvirke trafikken.

Ifølge Vejdirektoratet er flere dele af Indre By i København afspærret som følge af branden. Det gælder blandt andet Vindebrogade, Børsgade og Holmens Kanal.

Knippelsbro er onsdag morgen blevet genåbnet. Det skriver DR P4 Trafik København og Sjælland på X.

Når slukningsarbejdet i Børsen er afsluttet, begynder politiet de brandtekniske undersøgelser. Her vil man som en start forsøge at finde frem til, hvor branden er startet, fortæller Rune Nielsen, vicepolitiinspektør i Københavns Politi, til TV 2 News.

Desuden skal politiet tale med de medarbejdere, der arbejdede i og ved bygningen, da branden opstod tirsdag morgen.

- De har formentlig noget indsigt, vi skal bruge, for at finde ud af, hvor det startede, og hvordan det udviklede sig, siger Rune Nielsen.

Branden i Børsen opstod tirsdag morgen omkring klokken 7.30. Kort efter klokken otte var bygningens spir omgivet af flammer, og omkring klokken 8.30 var spiret kollapset.

I løbet af morgenen og formiddagen kæmpede brandfolk på stedet med at få branden under kontrol.

På et pressemøde klokken 16 tirsdag eftermiddag oplyste Jakob Vedsted Andersen, beredskabsdirektør i Hovedstadens Beredskab, at branden var under kontrol, og at der nu foregik efterslukning.

Hovedstadens Beredskab skriver onsdag morgen på X, at det fortsat er i gang med efterslukning i den udbrændte del af bygningen.

I den del, der ikke er udbrændt, overvåger mandskab fra beredskabet, at flammer ikke får fat igen.

Ingen personer kom til skade under branden, og årsagen er endnu ukendt.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Norwegian-overskud skrumper trods omsætningsfremgang Norwegian øgede omsætningen med 36 procent i andet kvartal i år. Nettoresulta... Læs mere
Erhvervsminister skal forholde sig til turistskat i København På Københavns Rådhus er der udarbejdet fire modeller for en særafgift for tu... Læs mere
Faldende inflation i USA kan betyde lavere rente på danske boliglån Inflationen i USA er faldet fra 3,3 procent til 3,0 procent fra maj til juni, og... Læs mere
Danmark skal bidrage til en million angrebsdroner til Ukraine Koalitionen ledet af Letland, Storbritannien og Ukraine skal sikre en million an... Læs mere
Sommerhuspriserne når højeste niveau i 13 år Ifølge Boligsidens markedsindeks var sommerhuspriserne i juni på deres højest... Læs mere