Andre nyheder

ons, 10 jul 2024

Brandmænd og politikere er uenige om lempelse af udrykningskrav

I dag er cirka 1900 af i alt 10.000 brandmænd ansat på fuldtid i de største byer, mens brandmænd i resten af landet er deltidsansatte og typisk passer et andet arbejde i dagtimerne, skriver Jyllands-Posten. (Arkivfoto).
Keld Navntoft/Ritzau Scanpix I dag er cirka 1900 af i alt 10.000 brandmænd ansat på fuldtid i de største byer, mens brandmænd i resten af landet er deltidsansatte og typisk passer et andet arbejde i dagtimerne, skriver Jyllands-Posten. (Arkivfoto).

Et politisk flertal bakker op om at fjerne et nuværende krav om, at brandvæsnet landet over skal kunne rykke ud inden for fem minutter.

Det skriver Jyllands-Posten.

- Jeg er jo ikke Komiske Ali. Hvis bilerne kører to minutter senere, så kommer de også cirka to minutter senere frem, siger Bjarne Nigaard, sekretariatschef i Danske Beredskaber, foreningen for de kommunale beredskaber, ifølge Jyllands-Posten.

Samme bekymring lyder fra FOA, der organiserer brandmænd ansat på fuldtid - her bakker man ikke op om forslaget.

Frygten hos FOA er, at en lempelse af kravet i værste fald kan føre til tab af menneskeliv.

Hos Danske Beredskaber bakker sekretariatschefen derimod op om lempelsen.

Hvis reglerne lempes, er Bjarne Nigaards forventning, at det bliver nemmere at rekruttere frivillige brandmænd, der bor eller arbejder længere end fem minutter fra brandstationen, som kravet lyder i dag.

Til gengæld kan brandstationer i mindre byer, hvor der i dag mangler brandmænd, bevares. Dermed bliver udrykningstiden i sidste ende kortere, forklarer sekretariatschefen.

Danske Beredskaber vurderer, at der mangler mellem 300 og 400 deltidsbrandfolk for, at vagtplanerne er dækket ordentligt ind over hele landet, skriver Jyllands-Posten.

Fra Thomas Brücker, som er formand for fuldtidsbrandmændene i FOA, lyder det i Jyllands-Posten, at "man får et endnu dårligere beredskab i de små byer, hvor man i forvejen har det svært".

FOA ønsker i stedet flere brandmænd ansat på fuldtid.

I dag er cirka 1900 af i alt 10.000 brandmænd ansat på fuldtid i de største byer, mens brandmænd i resten af landet er deltidsansatte og typisk passer et andet arbejde i dagtimerne, skriver Jyllands-Posten.

Forslaget kommer fra løsgænger Mike Fonseca, der tidligere var medlem af Moderaterne, men blev smidt ud af partiet, fordi han var kærester med en 15-årig.

Siden 2022 har Fonseca også været brandmand i Køge.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere