Andre nyheder

søn, 16 jun 2024

Dansk rederi træder ind i det fine selskab på børsen

Fondsbørsen vurderer hvert halve år, hvilke selskaber, der er de mest handlede aktier og har den største børsværdi på fondsbørsen. Det er i C25-indekset, at Torm nu indtræder. Her ses deres kontor i Hellerup. (Arkivfoto).
Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fondsbørsen vurderer hvert halve år, hvilke selskaber, der er de mest handlede aktier og har den største børsværdi på fondsbørsen. Det er i C25-indekset, at Torm nu indtræder. Her ses deres kontor i Hellerup. (Arkivfoto).

Tankrederiet Torm er målt på markedsværdi og aktieomsætning blevet så stort, at rederiet indtræder i eliteindekset C25 på børsen.

Det oplyser Nasdaq Copenhagen, skriver mediet Shippingwatch.

Torm bliver et nyt 25. medlem af C25-aktieindekset, der tæller de største og mest omsatte danske aktieselskaber.

Det er rekordoverskud på rekordoverskud, der nu har bragt selskabet ind i børsens superliga.

Placeringen i C25-selskabet træder i kraft, når aktiemarkedet åbner næste mandag den 24. juni, skriver Shippingwatch.

På listen over andre selskaber findes blandt andet Mærsk, verdens næststørste containerrederi, og DSV, som er verdens tredjestørste speditør.

Torm er en af verdens største ejere og operatører af produkttankskibe, der transporterer raffinerede olieprodukter og kemikalier.

C25-indekset består i øjeblikket kun af 24 store selskaber.

Det skyldes fusionen mellem medicinalvirksomhederne Chr. Hansen og Novozymes, der kom til at hedde Novonesis. Dermed mistede eliteindekset et medlem.

Shippingwatch skriver, at en årsag til den øgede aktieomsætningen i Torm nok også har været, at tankrederiets amerikanske hovedaktionær siden 2015 har nedbragt sin store ejerandel ved at sælge ud af aktien.

Efterfølgende er Torm-aktierne blevet handlet i fri handel - såkaldt free float - hvilket er godt for aktieomsætningen.

Torm har ifølge mediet desuden de to seneste år haft en rekordindtjening fra et buldrende varmt tankmarked, hvor fragtpriser er skudt i vejret på grund af krigen i Ukraine og de efterfølgende uroligheder på energimarkederne.

Fondsbørsen vurderer hvert halve år, hvilke selskaber, der er de mest handlede aktier og har den største børsværdi på fondsbørsen.

Andre store selskaber på listen tæller blandt andet Novo Nordisk, Carlsberg, Danske Bank, Ørsted og Vestas.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere