Andre nyheder

fre, 08 mar 2024

DMI: Nyd solen fredag inden skyer dominerer i weekenden

Søndag bliver en grå omgang med spredte byger, lyder vejrudsigten fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI). (Arkivfoto).
Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix Søndag bliver en grå omgang med spredte byger, lyder vejrudsigten fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI). (Arkivfoto).

Det er med at nyde solen fredag - for den kommer ikke til at skinne hele weekenden.

Sådan lyder udsigten fra Anesten Devasakayam, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Fredag bliver solrig, men i løbet af weekenden bliver det mere og mere skyet, og søndag ender med skyer og nogle spredte byger.

- Vi ligger egentlig omkring tre til syv grader i løbet af hele weekenden, siger meteorologen.

Før fredagen byder på sol, starter den mange steder med tåge og rimtåge, nogle steder endda skyer. Dem skal solen dog nok få bugt med, og det bliver solrigt i hele landet op ad dagen.

I løbet af aftenen og natten kan det igen blive tåget, som solen går ned. Det bliver også mere blæsende, og nogle steder kan få op til frisk vind fra øst.

- Lørdag vil det fortsætte med at være lidt mere skyet, og selv om tågen løfter sig lidt, fortsætter det med at være tåget. Det er kun enkelte kig til solen i løbet af dagen.

- Og så tiltager vinden en lille smule, siger Anesten Devasakayam.

Søndagen bliver en grå omgang med spredte byger.

- Der er skyet i næsten hele landet, og der er kan også komme enkelte, lette regnbyger, siger meteorologen.

Temperaturerne kan i den sydlige del af landet nå helt op på otte grader, men den i den nordlige del kommer til at ligge mellem to og fem grader.

- Og så tager vinden også et lille spring, hvor den når op på jævn til hård vind.

- Søndagen vil være en gråvejrsdag og føles noget køligere, siger Anesten Devasakayam.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere