Andre nyheder

tir, 09 jul 2024

Fængselsbetjente er 40 gange dyrere at forsikre end sygeplejersker

Fængselsbetjente rammes i langt højere grad en mange andre faggrupper af arbejdsskader. Det kalder på handling, mener Fængselsforbundet. (Arkiv).
Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix Fængselsbetjente rammes i langt højere grad en mange andre faggrupper af arbejdsskader. Det kalder på handling, mener Fængselsforbundet. (Arkiv).

Fængselsbetjente tilhører en af de erhvervsgrupper, der er allermest udsat, når det gælder arbejdsskader.

Derfor er prisen på at tegne en arbejdsskadeforsikring for en fængselsbetjent hos Arbejdsmarkedets Erhvervssygeforsikring (AES) også steget kraftigt de senere år.

For fem år siden kostede det 5157 kroner årligt. I dag er prisen 8425 kroner, svarende til en stigning på 63 procent. En sygeplejerske koster 211 kroner at forsikre.

Årsagen til den høje forsikringspræmie er de mange erstatningssager til skadede medarbejdere, som kan løbe op i millioner for den enkelte medarbejder, og som skal dækkes af præmieindbetalingerne.

Alene i 2023 var Fængselsforbundet med til at sikre sine medlemmer 182 millioner kroner i erstatning.

Henrik Thøgersen, der er tovholder på arbejdsmiljøområdet for Fængselsforbundet, efterlyser et større fokus på at gøre arbejdet mindre belastende for de ansatte.

Han fremhæver de høje forsikringspræmier som et vigtigt økonomisk incitament for Kriminalforsorgen til at gøre noget ved problemet.

- Det her handler om, at det skal være mere trygt at arbejde i Kriminalforsorgen. Hvis den indsats lykkes, vil det også have den sideeffekt, at Kriminalforsorgen sparer penge på AES-bidraget, siger han.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere